Črna kronika

Vrglo ga je iz vozila

R.T.
18. 4. 2016, 09.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Voznik začetnik v soboto zvečer zaradi neprilagojene hitrosti in vpliva alkohola ni prevozil ovinka v Gorenji vasi in je s trčenjem v brežino ter prevračanjem avtomobila povzročil prometno nesrečo.

PU Škofja Loka
Voznik začetnik se je za volan usedel s približno 1,5 promila alkohola v krvi.

Škofjeloški policisti so v soboto zvečer obravnavali 21-letnega voznika začetnika, ki je zaradi neprilagojene hitrosti in precejšnjega vpliva alkohola (0,70 mg/l) povzročil prometno nesrečo. 

Med prevračanjem je voznik padel iz vozila. Nesreči sta poleg alkohola in hitrosti botrovala tudi neizkušenost in precenjevanje znanja vožnje voznika začetnika, hujšim poškodbam pa še neuporaba varnostnega pasu, kar je razlog, da je voznik med prevračanjem padel iz vozila.

Voznik je od trenutka, ko se je usedel v avtomobil praktično vse naredil narobe, hudo zanemaril pa je tudi vsa pravila za varno udeležbo v prometu. Za volan se je usedel s približno 1,5 promila alkohola in v takem stanju, ko nikakor ni bil sposoben varne vožnje, vozil avtomobil. Med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu, vozil je prehitro in v tem ravnanju tudi bistveno precenil svoje vozniške sposobnosti. Zato je povzročil nesrečo, v kateri se je k sreči poškodoval samo on sam, ne pa še kdo drug, ki se je z njim srečal.

PU Škofja Loka