Vojni veteran

Dvakrat deportirani Hrvat grozljivo napadel nekdanjo taščo

R.T.
18. 4. 2016, 17.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Hrvat je končal za rešetkami, potem ko je le nekaj mesecev po tistem, ko je z lažnim imenom znova prišel v državo, z nožem napadel nekdanjo taščo.

Maxi Lord bo po odsluženih 12 letih zaporne kazni deportiran.

42-letni Maxi Lord je nekdanjo taščo Gabriello Danihelovo porezal po obrazu in dlaneh – policisti so skupno našteli kar 23 ran.

Ochnio je priznal svojo krivdo; zaradi svoje vloge v napadu bo za rešetkami preživel štiri mesece, Lorda pa bodo po odsluženi kazni spet deportirali.

Hrvat, ki je bil že dvakrat deportiran iz Velike Britanije, tja pa je iz Italije prišel z lažnim imenom, se je zaradi napada na 53-letnico znašel za zapahi. Vojni veteran bo tam preživel naslednjih 12 let.

Napad naj bi bil posledica »slabe krvi« med obema družinama

Svojo nekdanjo taščo je napadel 21. oktobra lani – le pol leta po tistem, ko so ga izgnali iz Velike Britanije. V napadu je sodeloval tudi njegov pajdaš, 35-letni Mariusz Ochnio. V hišo v Bradfordu, kjer sta bila prisotna dva otroka, sta prišla s potegavščino – Ochnio je potrkal in vstopil, Lord pa mu je skrivaj sledil.

Lord in Danihelovina hči, 32-letna Svetlana, sta bila v »turbulentnem razmerju«, tašča pa zaradi poškodb je bo več zmogla delati kot čistilka.