Slovenija

Zapora avtoceste pri Celju ne povzroča več daljšega zastoja

STA / S.R.
19. 10. 2013, 18.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Zaradi popolne zapore avtoceste je pred izvozom Celje - center v smeri proti Mariboru in na regionalni cesti med Stranicami in Slovenskimi Konjicami še zgoščen promet, a se je stanje glede na dopoldne umirilo, so povedali na prometno-informacijskem centru.

Dars
Zapora ne povzroča več daljših zastojev.

Na štajerski avtocesti pred popolno zaporo avtoceste med izvozoma Celje - center in Slovenske Konjice ni več daljšega zastoja, na regionalni cesti med Celjem in Slovenskimi Konjicami, kjer poteka obvoz, pa je še gost promet z zastoji na delu med Stranicami in Slovenskimi Konjicami.

Ta del avtoceste bo zaradi del zaprt še do nedelje do 20. ure, a na Prometno-informacijskem centru za državne ceste za nedeljo, med drugim tudi zaradi prepovedi prometa tovornih vozil do 22. ure, ne pričakujejo takšnih zastojev, kot so bili danes.

Dopoldne je gneča nastajala že na avtocesti pred zaporo, nato pa je promet v koloni zelo počasi potekal na celotnem 25-kilometrskem odseku od Celja prek Vojnika do Slovenskih Konjic.

Družba za avtoceste v RS (Dars) je ta odsek avtoceste zaprla v petek ob 20. uri, in sicer zaradi intervencijskih del v predoru Pletovarje - sanacije razpokane in posedene betonske plošče voznega pasu, je Dars objavil na svoji spletni strani. V smeri Ljubljane promet na tem delu štajerske avtoceste poteka nemoteno.

Od petka od 20. ure pa je zaprt del tudi štajerske avtoceste med priključkoma Vransko in Blagovica v smeri Ljubljane. Zaradi nujnih vzdrževalnih del v predorih bo promet na tem odseku predvidoma do ponedeljka do 5. ure zjutraj potekal po vzporedni regionalni cesti, še kažejo podatki Darsa.

Minister, pristojen za promet, Samo Omrzel je po poročanju spletne strani 24ur.com ob omenjenem zastoju zaradi zaprtja avtoceste pri Celju in podatkih, da je dodatno gnečo povzročal nadzor vinjet na cestninskih postajah - kar so na Darsu zanikali -, dejal, da so "zastoji na avtocestah 100-odstotna odgovornost Darsa" in da je "nedopustno, da tako amatersko upravljajo z avtocestami, ki so ene od najboljših v Evropi".