Svet

S smetarskim vozilom pred parlament

Simon Rosc
19. 10. 2013, 14.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Policija je ovadila 39-letnika, ki je vstopil v tovornjak mestnega komunalnega podjetja in s pištolo v roki od voznika zahteval, naj ga pelje pred parlament.

Wikipedia
Storilec je bil stari znanec policije.

V Zagrebu je 39-letnik od voznika komunalnega tovornjaka zahteval, naj odpelje pred parlament, in pri tem zagrozil s pištolo. Vozniku je uspelo pobegniti, nasilneža pa je prijela policija, še preden je uresničil svojo namero.

Storilec je bil stari znanec policije.

Preden je močno vinjeni in oboroženi moški vstopil v smetarsko vozilo, je s pištolo streljal pred svojo hišo. Pred voznikom je orožje repetiral in s kroglo v cevi zahteval, naj ga pelje pred sabor, slabih deset kilometrov od kraja dogodka. Voznik je izkoristil pomanjkljivo pozornost napadalca in skočil iz vozila, to pa se je kmalu ustavilo, saj je ugasnil motor.

Nato je voznik poklical policijo, enako pa so storili tamkajšnji prebivalci, ki jih je vznemirilo streljanje v njihovi ulici. Ko so nasilneža prijeli, so ugotovili, da gre za starega znanca policije. Med preiskavo njegovega doma so našli več kot 200 gramov marihuane in indijsko konopljo. Zasegli so tudi pištolo in 80 kosov streliva.