Svet

Univerza bo uvedla stranišča za tri spole – moškega, ženskega in …

R.S.
19. 10. 2013, 14.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ena najbolj priznanih britanskih univerz bo najverjetneje postala prva ustanova na Otoku, ki bo imela v svojih prostorih tri različna stranišča. Eno za moške, drugo za ženske in tretje za transseksualce.

S tremi stranišči naj bi se vsi študenti počutili bolj sprejete.

Stranišča za ''tri različne spole'' je zahtevala študentska skupnost Univerze v Sussexu v kraju Brighton, in sicer iz razloga, da se bodo vsi študenti počutili bolj sprejete. A so se hitro pojavili nasprotniki te zamisli, ki so jo označili za neumno in komentirali, da bi moral komite porabiti več časa za druga, pomembnejša vprašanja.

Študentska predstavnica za stike z javnostjo je dejala: »Želimo zabrisati meje in narediti univerzo prijaznejšo za vse. Naša univerza je zelo odprta in želimo, da to vedo vsi.« Kot je pojasnila, si prizadevajo tudi za to, da bi njihova univerza kot prva uvedla poseben sporazum za študente, ki so transseksualci. »Ne moremo namreč ljudi, ki so se rodili v napačnem telesu, prisiliti, da se odločajo, na katero stranišče bodo šli, za ženske ali za moške,« je  dodala.