Kazen ji je skrajšalo za štiri mesece, sodba pa je zdaj pravnomočna, so za STA pojasnili na Okrožnem sodišču v Slovenj Gradcu.

Kot pojasnjujejo na slovenjgraškem sodišču, je Višje sodišče v Mariboru ob reševanju pritožbe Kamenikove samo v odločbi o kazenski sankciji po uradni dolžnosti spremenilo tako, da se ji pogojna obsodba, ki ji je bila na Okrajnem sodišču v Slovenskih Konjicah izrečena 23. februarja 2010, ne prekliče, namesto enotne kazni osem let zapora pa se ji izreče kazen sedem let in osem mesecev zapora.

Senat Okrožnega sodišča v Slovenj Gradcu je Kamenikovo oktobra lani obsodil na enotno kazen osem let zapora zaradi neupravičenega prometa s prepovedanimi drogami. Draganu Tešiću in Adi Zupanc je prisodil pet let zapora, Alenu Al Roubaieju šest let zapora, Simon Stogart pa je prejel pogojno zaporno kazen leto in 11 mesecev zapora s poskusno dobo pet let.

Vseh pet se je na obsodbo pritožilo in o tem je nato odločalo Višje sodišče v Mariboru. Zagovorniki obtoženih so zaradi domnevnih napak v kazenskem postopku in domnevno previsoke dosojene kazni zahtevali razveljavitev sodbe slovenjgraškega sodišča in ponovitev sojenja. Na slovenjgraškem sodišču podatkov o odločitvi višjega sodišča glede ostalih še ne dajejo, saj še nimajo informacije, da so odločitev višjega sodišča že prejeli.