Slovenija

Na Lampiončkih v Mariboru hudo poškodovana 20-letnica

STA / S.R.
22. 5. 2013, 14.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na študentski prireditvi Lampiončki, ki je v torek potekala v Mariboru, je bila hudo poškodovana 20-letna Mariborčanka. Okoli 22. ure naj bi ji v oko priletel ostri predmet in jo poškodoval.

Dolenjski list
Obiskovalci na Lampiončkih v Mariboru.

Po ocenah policije poškodba najverjetneje ni nastala namerno, a poziva očividce, da sporočijo, če karkoli vedo o dogodku.

Policija je bila o dogodku obveščena šele danes zjutraj. Iz Univerzitetnega kliničnega centra Maribor so policiste obvestili, da zdravijo 20-letno Mariborčanko, ki je bila poškodovana na omenjeni javni prireditvi.

Policisti in kriminalisti so ugotovili, da je dekletu okoli 22. ure na ploščadi v neposredni bližini Univerzitetnega športnega centra Leona Štuklja v oko priletel neznani ostri predmet in ji ga poškodoval. Takšne poškodbe pa so opredeljene kot huda telesna poškodba.

Policisti prosijo vse priče tega dogodka, da naj jih obvestijo, če karkoli vedo o dogodku, na telefonsko številko 02/220 86 30, interventno številko policije 113 ali pa na anonimno telefonsko številko 080/1200, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Policisti so sicer na Lampiončkih, ki jih vsako leto organizira Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) in se jih je letos udeležilo od 15.000 do 18.000 ljudi, opravili tri intervencije zaradi kršitev javnega reda in miru ter kršiteljem izdali dva plačilna naloga in eno opozorilo. Kot je za STA povedal tiskovni predstavnik mariborske policijske uprave Miran Šadl, večjih izgredov ni bilo.

24 osebam so zasegli prepovedane droge, eni osebi so zasegli hladno orožje (bokser), obravnavali pa so tudi tatvino torbice, tri primere lahke telesne poškodbe in dva primera poškodovanja tuje stvari. Petim osebam so izdali plačilni nalog zaradi kršitev cestno prometnih predpisov.

Po spletnih omrežjih so danes zaokrožile informacije o požganih stolih, mizah in nakupovalnih vozičkih ter izpuljenih prometnih znakih, a tako na policiji kot na ŠOUM pravijo, da ni šlo za večje kršitve v okviru prireditve.

Tiskovni predstavnik ŠOUM Dejan Spital je poudaril, da so organizirali dodatno varovanje in nadziranje prireditve, kaj se dogaja ob ali na poti do nje, pa ne morejo kontrolirati. Prireditev je uradno potekala pred prireditveno dvorano Štuk in na Mariborskem otoku, so pa se študentje že od jutra zbirali na zelenicah ob študentskih domovih in UŠC Leona Štuklja ter na poti iz mesta do Mariborskega otoka.