Slovenija

''Verjamem, da delamo dobro za Slovenijo.''

STA/M.J.
22. 5. 2013, 11.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Premierka Alenka Bratušek bo danes v Bruslju ob robu vrha EU pojasnjevala, kako poteka ukrepanje vlade za premostitev krize.

Mediaspeed

Verjamem, da bom sogovornike prepričala, da je to, kar delamo, dobro za Slovenijo, je povedala ob prihodu na zasedanje. Sicer pa je poudarila, da morata tako Slovenija kot vsa Evropa odločno ukrepati proti davčnim utajam. "To bo moj prvi Evropski svet. Obravnavali bomo dve zanimivi temi, eno je energetika, drugo so davčne utaje," je povedala premierka in dodala, da Slovenija podpira vse ukrepe, namenjene izboljšanju na tem področju.

Pri tem je spomnila, da je tudi vlada v programu stabilnosti in reformnem programu kar nekaj prostora namenila boju proti davčnim utajam. "Res sem prepričana, da morata tako Slovenija kot vsa Evropa na tem področju nekaj narediti," je poudarila.

Premierka bo imela ob robu svojega prvega bruseljskega vrha štiri dvostranska srečanja: najprej s predsednikom luksemburške vlade Jeanom-Claudom Junckerjem, nato pa še z dansko kolegico Helle Thorning-Schmidt, francoskim predsednikom Francoisom Hollandom in nemško kanclerko Angelo Merkel.

"Še posebej sem vesela, da bom danes prvič srečala vse svoje kolege. S štirimi imam pa že dogovorjene bilateralne sestanke - z Merklovo, Thorning-Schmidtovo, Junckerjem in Hollandom. Tako da verjamem, da bomo uspešni," je povedala Bratuškova.

Na vprašanje, kaj pričakuje od pogovorov z Merklovo, je na kratko odgovorila le, da so vsi pogovori časovno omejeni, tako da bo "pač na kratko povedala, v kateri fazi smo z določenimi ukrepi, nekaj več kot piše v dokumentih".

Verjamem, da bom sogovornike prepričala, da je to, kar delamo, dobro za državo, je sklenila.