Slovenija

Kdo prodaja našo sol v Anglijo?

STA/M.J.
22. 5. 2013, 11.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Piranska sol je odslej na voljo tudi na angleških trgovskih policah. Na voljo bo uporabnikom v eni najuglednejših trgovskih verig Selfridges v Londonu in Birminghamu.

Portorož.si

Prek njihove spletne trgovine Selfridges Online pa je dostopna tudi širše. Poleg tega naj bi sol s Piranskih solin vstopila tudi v verigo restavracij Jamieja Oliverja. Piranske soline so posel izpeljale v partnerskem sodelovanju s podjetjem Slovely, ki je bilo ustanovljeno v začetku leta 2012 v Londonu in se ukvarja z distribucijo visoko kakovostnih prehrambnih izdelkov v uglednih restavracijah in trgovskih verigah. Lastniki podjetja Slovely so Matevž Slokar, Joe Gray in Tony Jeans.

Pogovori o sodelovanju med Slovely in Piranskimi solinami so skupaj z oblikovanjem segmenta prodajnih izdelkov in njihove embalaže, ki bo zanimiva za angleški trg, tekli kar leto dni, so danes še sporočili iz Telekoma Slovenije, ki je 100-odstotni lastnik družbe Soline.

Selfridges bo v naslednjih dveh mesecih poskrbel tudi za celoten splet odnosov z javnostmi in promocijo v Veliki Britaniji ter posredoval izdelke Piranskih solin različnim odločevalcem ter mnenjskim voditeljem, kot so kuharji, kulinarični kritiki, blogerji, ki pišejo o hrani, in drugi.

S tem korakom na britanski trg pa se širitev uporabe soli s Piranskih solin na Otoku še ne zaključi, so še sporočili iz Telekoma. Partnerja namreč vstopata tudi v verigo vseh restavracij slovitega kuharja Jamieja Oliverja, ki ostaja ključni kulinarični mnenjski voditelj v Veliki Britaniji.

Piransko sol sicer lahko danes uporabniki kupijo v 15 državah sveta, od ZDA preko Evrope do Japonske in Avstralije, uporablja pa se v številnih uglednih restavracijah po vsej Sloveniji in v tujini.

Piranska sol je pridobljena po tradicionalnem postopku, ki ga izkušeni solinarji opravljajo na način prednikov, saj tako zagotavlja visoko kakovost in značilen okus. Letno pridelajo v povprečju 1000 ton klasične jedilne soli in 25 ton solnega cveta.