Slovenija

V Portorožu se začenja drugi Festival vrtnic in cvetja

STA / J.P.
18. 5. 2013, 07.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Obiskovalci bodo lahko okusili kulinarične mojstrovine iz vrtnic ter kupili sadike vrtnice Portorož in drugo cvetje za ureditev vrtov. Vse aktivnosti festivala bodo brezplačne.

http://www.portoroz.si/
Bogata botanična tradicija

S prireditvijo želijo tamkajšnji turistični delavci opozoriti na bogato botanično tradicijo "mesta vrtnic".

Prizorišče festivala bo rožni vrt, kjer je mogoče najti kar 123 različnih vrst vrtnic. Njegova najnovejša pridobitev pa je vrtnica Portorož. Prvo sadiko je piranski župan Peter Bossman posadil leta 2011, še 120 sadik portoroške posebnosti pa so v različnih predelih kraja posadili letos.

Obiskovalci festivala vrtnic in cvetja si bodo sicer lahko ogledali stojnice s ponudbo cvetja, vrtnic, dišavnic in izdelkov domače obrti, okusili pa bodo lahko tudi kulinarične mojstrovine iz vrtnic. Kupili bodo lahko sadike vrtnice Portorož in drugo cvetje za ureditev svojih vrtov. Prav za Festival vrtnic in cvetja 2013 je bilo pripravljeno tudi novo vino, in sicer polsladki Muškat Rose Portorož iz vinske kleti Mahnič.

Letošnji festival ponuja več novosti, od organiziranih sprehodov po portoroških parkih do različnih delavnic.

V nedeljo bo potekala dražba vrtnice Portorož, izkupiček od prodaje pa bo namenjen Centru za korekcijo sluha in govora Portorož. Pomembna novost je tudi tekmovanje za najlepši portoroški vrt.