Dempsey je odgovoril na vprašanje o medijskih poročilih, da je Rusija Siriji dostavila protiladijske rakete, ki so za dva in pol krat hitrejše od zvoka, letijo do 300 kilometrov in nosijo s seboj 200 kilogramov eksploziva. Šlo naj bi za stare pogodbene obveznosti Rusije, komentira.

Dempsey je menil, da gre za nesrečno potezo Rusije, ki lahko opogumi Asadov režim. Izrael skrbi tudi možnost, da bo Rusija Siriji dostavila tudi protizračne izstrelke S-300 in Dempsey je dejal, da bi to območje morebitnega spopada razširilo, čeprav ti izstrelki niso nepremagljivi, to pa povečuje tveganje, da bi opogumljeni Asad morda potegnil napačne poteze.

Ameriški obrambni minister Chuck Hagel je dodal, da oboroževanje Sirije nikakor ni v interesu Rusije, ki se bo morala prav tako ubadati s posledicami morebitne širitve državljanske vojne. Ta je doslej v dveh letih zahtevala okoli 80.000 življenj.

Poročila o ruskih dobavah so v ameriškem kongresu okrepila pozive, naj ZDA oborožijo sirske upornike, vendar pa administracija predsednika Baracka Obame na to še ni pripravljena, ker bi lahko orožje končalo v napačnih rokah. V Siriji se borijo tudi skupine, povezane s teroristično mrežo Al kaida.