Slovenija

Hilda Tovšak predčasno iz pripora

STA / J.P.
17. 5. 2013, 22.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Nekdanjo prvo damo propadlega gradbenega podjetja Vegrad Hildo Tovšak so danes izpustili iz pripora, kjer bi sicer morala ostati najmanj do 28. maja.

Mediaspeed
Že zunaj?

Tako na podlagi zanesljivega vira iz celjskega zapora poroča spletni portal MMC RTV Slovenija.

Kot je za portal povedal njen zagovornik Boris Kanduti, bo lahko več povedal v ponedeljek. Isto pa so povedali tudi v celjskem zaporu. Neuradno naj bi bil razlog za prekinitev pripora procesna napaka.

Kanduti je sicer naknadno za STA pojasnil, da zaenkrat več ne more povedati zaradi taktike obrambe oziroma varovanja interesov svoje stranke.

Vrhovno sodišče je aprila zavrnilo zahtevo Kandutija za varstvo zakonitosti za odpravo pripora trem osumljencem, ki so osumljeni kaznivih dejanj dajanja in sprejemanja daril pri gospodarskem poslovanju. Gre za posredovanje tujih delavcev pri gradnji Teša 6.

Trojica, nekdanja direktorica Vegrada Hilda Tovšak, Aleš Pangerc iz ljubljanskega podjetja Go Extra in Poljak Marek Andrzej Konfisz, bi tako morala v priporu ostati najmanj do 28. maja. Zaenkrat ni informacij, ali sta Konfisz in Pangers v priporu ostala.

Kot je tedaj dejal Kanduti, je vrhovno sodišče njegovo zahtevo za varstvo zakonitosti zavrnilo zaradi ponovitvene nevarnosti. Dodal je, da je vrhovno sodišče pri Konfiszu ugotovilo kršitve pri odločitvi o priporu, kljub temu pa mu pripora ni odpravilo.