Slovenija

V Ljubljani na vas preži nov radar

S.R.
11. 2. 2013, 17.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Nimajo samo Mariborčani problemov z radarji. Po novem je tudi v Ljubljani na Bavarskem dvoru ob Slovenski cesti postavljen radar. In to celo takšen, ki se premika.

Da, v Ljubljani imajo očitno nov radar. In to takšen, ki se premika, obrača in fotografira prekrškarje. Seveda ne gre za pravi radar, temveč za svojevrstno potegavščino, ki so jo drugod po svetu že videli. Neznanec si je na glavo namreč poveznil škatlo, na sprednji strani pa si je napravil odprtino, skozi katero je s pomočjo fotoaparata oziroma vsaj bliskavice ''fotografiral'' mimoidoče avtomobile. Vse skupaj pa je pod uporabniški imenom ''lukaslav'' končalo na spletnem portalu YouTube.

Potegavščina, ki je zagotovo precej presenetila če že ne prestrašila voznike (tudi če niso naredili nobenega prekrška) sicer ni nova, saj je praktično identičen posnetek pred letom dni na YouTubu že objavil francoski humorist Rémi Gaillard, ki je potegavščine na spletu začel objavljati po izgubi službe. Danes pa je po številu naročnikov kanala na YouTubu na 17. mestu.

No, imata pa Rémijev in naš posnetek eno pomembno razliko. Ko so mimo Rémija pripeljali policisti in je slednji začel bežati, so se policisti odpravili za njim, ga ujeli in mu napisali kazen. Pri nas je bila zgodba malenkost drugačna. Policijski avtomobil, ki je pripeljal mimo, se je za trenutek sicer res ustavil, a ko je ''radar'' zbežal na drugo stran ceste, so se možje postave preprosto odpeljali naprej.