Svet

Oče bo plačal hčerki 200 dolarjev zaradi Facebooka

J.P.
11. 2. 2013, 16.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Obsedenost s Facebookom je postala pravzaprav velika težava. Ljudje čedalje bolj živijo virtualna življenja in oče iz Bostona ima tega dovolj.

Neki oče in njegova hčerka sta zadnje dni polnila naslovnice, potem ko je objavil fotografijo dokumenta, s katerim obljublja svoji hčerki 200 dolarjev, pod pogojem, da se hči naslednjih pet mesecev ne prijavi v priljubljeno socialno omrežje.

Odvisnost od Facebook-a je trenutno ena izmed najbolj perečih problematik, sploh v zvezi z najstniki. A starš iz Bostona je morda le našel način, kako prepričati svojo hči, da si vzame premor od popularnega socialnega omrežja – plačal ji bo 200 dolarjev. Podjetnemu dekletu je uspelo doseči dogovor z očetom, Paulom Baierjem, ki vključuje dvoje izplačil: 50 dolarjev aprila in preostalih 150 junija, če bo spoštovala njen del dogovora.

“Ideja je bila njena in ima mojo popolno podporo,’’ je Paul povedal Daily Dot. ‘’Rada bi zaslužila, obenem pa priznava, da zna Facebook biti motnja in občasno tudi potrata časa.’’

Spočetka je dekle želelo skleniti dogovor z izplačilom 70 dolarjev, a za veliko krajši čas – oče ji je ponudil vstoto 200 dolarjev za pet mesecev, kar je tudi sprejela. Da bi dogovor postal uraden, sta celo sestavila pogodbo. V njej je podano, da lahko oče prevzame nadzor nad hčerkinem računom s spremenitvijo gesla, temu pa sledi deaktivacija – vse zato, da ne bo mogla dostopati do Facebooka za njegovim hrbtom. Dostop ji  bo povrnjen 26. Junija, ko dogovorjeni čas poteče.

Dogovor Paula Baiera in njegove hčerke je naletel na mešane odzive. Nekdo je v komentarju na njegovem blogu šel celo tako daleč, da ga je označil za idiota. ‘’Zakaj ne bi poskusil s starševstvom. Je težje od podkupovanja, a na dolgi rok boljše za tvojo hčer,’’ je napisala ta oseba, medtem ko je nekdo drug napisal, da so velike možnosti, da si je hčerka že ustvarila drug račun in da obstaja velika verjetnost, da si že lasti račune na bolj tveganih straneh. Spet nekdo drug meni, da je ideja dobra in da bo ta zgodba morda služila kot navdih tudi za druge starše