Tragično

V hudi prometni nesreči umrla kanadska umetnostna drsalka in olimpijka

R.T.
28. 8. 2023, 21.46
Posodobljeno: 28. 8. 2023, 21.51
Deli članek:

V hudi prometni nesreči, v kateri je bilo udeleženih sedem vozil, je umrla 31-letna kanadska umetnostna drsalka Alexandra Paul, so potrdili v kanadski zvezi za umetnostno drsanje Skate Canada.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Nesreča se je zgodila prejšnji teden v kraju Melancthon v kanadski provinci Ontario. Tam je v več vozil trčil tovornjak. Alexandra Paul je bila na mestu mrtva, njen sin, še dojenček, ki je bil z njo v vozilu, pa je nesrečo preživel. Odpeljali so ga v bolnišnico. Poškodovane so bile še tri osebe.

Kot so zapisali v Skate Canada, je Paulova, ki je Kanado zastopala na olimpijskih igrah v Sočiju leta 2014, v svetu umetnostnega drsanja pustila »neizbrisen pečat.« Drsalke je obesila na klin leta 2016, v svoji karieri pa je skupaj s svojim soprogom Mitchellom Islamom osvojila več kolajn na mednarodnih tekmovanjih. »S težkim srcem sporočamo, da je Alexandra Paul, dragocena članica naše drsalske skupnosti, nenadno umrla,« so zapisali ter njeni družini, prijateljem in vsem, ki so »imeli to srečo, da so jo spoznali,« izrekli sožalje.