Svojci pokojnega ogorčeni

Pri 68 letih nenadoma postala milijonarka; dedovala po bivšem, na katerega je že pozabila

J.V.
14. 6. 2024, 09.25
Posodobljeno: 14. 6. 2024, 09.31
Deli članek:

68-letna Američanka Margaret Losinger bo podedovala milijon in pol dolarjev pokojninskega sklada moškega, s katerim se je razšla pred skoraj 40 leti.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

68-letna Američanka Margaret Losinger bo po odločitvi sodišča podedovala milijon in pol dolarjev pokojninskega sklada moškega, s katerim se je razšla pred skoraj 40 leti, poroča Wall Street Journal. Svojci pokojnika, Jeffreya Rolisona, ki je hodil z Losingerjevo v osemdesetih letih, so bili neprijetno presenečeni, ko so izvedeli za oporoko, ki jo je napisal leta 1987 in jo imenoval za edino upravičenko do svojih pokojninskih prihrankov, dve leti pozneje pa sta se razšla.

Po sodnih dokumentih sta se spoznala, ko je igral frizbi. Po tem sta celo živela skupaj, vendar se nista poročila, ker on ni bil pripravljen dahniti usodnega da. Ona pa si je želela tradicionalno družino, moža in otroke, zato se je odločila prekiniti zvezo in si kasneje z drugim uresničila sanje. In zdaj šok, v dobrem smislu, saj bo podedovala približno 1,5 milijona dolarjev. Brata umrlega sta oporoko brez uspeha izpodbijala na sodišču, prepričana, da je šlo za malomarnost pokojnega.