Umor na železniški postaji

Groza v Nemčiji: Brutalna 15-letnica do smrti zabodla 62-letnico

S.R.
11. 2. 2021, 16.44
Posodobljeno: 11. 2. 2021, 16.49
Deli članek:

Na železniški postaji v nemškem Ravensburgu je v torek zvečer zaradi vbodnih ran izkrvavela 62-letna ženska. Policisti so zdaj izsledili glavnega osumljenca, komaj 15 let staro dekle.

Reuters
Fotografija je simbolična.

Motiv za krvav zločin v Ravensburgu v nemški zvezni deželi Baden-Württemberg naj bi bil po današnjih navedbah policije in državnega tožilstva precej preprost, tatvina. Da je glavna osumljenka za umor 62-letne ženske stara vsega 15 let, je policija včeraj potrdila po pregledu vseh posnetkov nadzornih kamer z železniške postaje in pogovoru z enim od tamkajšnjih mladinskih delavcev.

Dekle, ki prihaja s širšega območja Ravensburga, so včeraj zvečer aretirali. 62-letnico naj bi napadla, ker ji je želela suniti ročno torbico, poroča tabloid Bild. Dodajajo, da je dekle po umoru torbico odložilo nekje v bližini, pri čemer zaenkrat kaže, da napadalka oziroma morilka iz nje ni vzela ničesar.

62-letnica je umrla zaradi vbodne rane v predelu vratu, je potrdila današnja obdukcija. Na kraju so jo sicer oživljali policisti, a so bili neuspešni. Brutalna mladenka je sicer kljub mladosti že stara znanka policije, nedavno, ko je še štela 14 let, je zaradi kraje pristala celo v kehi. Zaradi torkovega dejanja so jo danes že privedli pred preiskovalnega sodnika, policija pa medtem nadaljuje s preiskavo. Med drugim še vedno niso našli oblačil, ki jih je nosila v času umora.