Odprava omejitev

Smučarska sezona je končno odprta: to so novosti pri uporabi smučišč

B.K.
11. 2. 2021, 14.42
Posodobljeno: 11. 2. 2021, 14.43
Deli članek:

Vlada je sprostila nekatre ukrepe, odslej bo smučanje bistveno bolj dostopno.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Vlada je sprejela odlok glede testiranja za uporabo smučišča. Z naslednjim ponedeljkom bo tako začelo veljati, da lahko na smučišče vstopi vsakdo, ki ima s sabo negativni test na novi koronavirus, ki ni starejši od 7 dni, je danes sporočil minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec. Doslej je veljal le test, ki ni bil starejši od 24 ur.

Enako velja za tiste delavce na smučišču, ki so v neposrednem stiku s smučarji, ne pa tudi za tiste delavce, ki delajo v zaprtem prostoru in nimajo stikov z uporabniki smučišča.

Minister je ob tem tako uporabnike kot izvajalce pozval, naj bodo pozorni pri vzdrževanju medosebne razdalje, zlasti pri čakanju pred žičniško napravo. "Nihče si ne želi, da pridemo čez 14 dni spet v rdečo fazo," je dejal. Pred žičnicami bo tako potrebno vzdrževati red, sicer bo vlada primorana zaostriti ukrepe in omejiti uporabo žičničnih naprav glede na kapacitete. "Ne bom mirno gledal spletnih kamer in gneče čakajočih za uporabo žičniške naprave," je dejal minister.

Sicer pa bodo na vsa smučišča lahko dostopali vsi, neglede na regijo stalnega prebivališča. Omejitve med regijami se tako odpravljajo.