Astro

Pripravite se! Naj korona ne zasenči še praznika zaljubljencev

sn
11. 2. 2021, 16.16
Posodobljeno: 11. 2. 2021, 16.51
Deli članek:

Pred vrati je valentinovo, dan zaljubljenih oziroma praznik svetega Valentina, ki ga vsako leto praznujemo 14. februarja. To je dan, da ljubezenske sanje, kakršne so nam znane iz knjig ali filmov, postanejo resničnost.

Profimedia
Z rožami ne morete zgrešiti.

Čeprav valentinovo 2021 zaradi korone ne bo podobno nobenemu praznovanju doslej, ko smo svoje drage vodili v najljubše restavracije, masažne salone, na koncerte ali izlete v romantične kraje po domovini in tujini, naj bo valentinovo in vse leto vseeno zaznamovano z ljubeznijo, sočutjem in razumevanjem.
Prav zaradi nenavadnih časov članek objavljamo že pred praznikom, da se nanj lahko v miru pripravite.
Pa poglejmo, kako svojo ljubljeno osebo razvajati glede na astrološko znamenje – v okviru možnosti, ki jih v trenutnih omejitvah imamo.

Oven
Ovni imajo močno potrebo po dokazovanju samim sebi, da so najboljši. Za valentinovo jih boste najlepše obdarili, če jih boste s čim izzvali ali zaposlili njihovo intenzivno fizično energijo. Omislite si lahko posteljne aktivnosti ali celodnevno hojo po zahtevnem terenu.

Bik
Biki so hedonisti, ki uživajo v udobju in toplini doma, in ker so tudi veliki gurmani, jim pokažite svoje kuharske veščine, pa ne bodo ostali ravnodušni. Povabite jih k sodelovanju in eksperimentiranju v kuhinji ali na večerjo, ki jo boste pripravili v njihovi navzočnosti, saj jih boste s tem očarali.

Dvojčka
Za valentinovo je primerno vsako darilo, ki vznemirja njihovo bujno domišljijo, na primer knjiga, film in podobno. Ker bolj kot druga znamenja »visijo« na telefonu, se najbolj razveselijo napravic, ki jim komunikacijo še olajšajo, na primer prenosnega telefona, adresarja, slušalk za poslušanje glasbe …

Rak
Na valentinovo poskrbite za romantiko, saj radi razvajajo svoja čutila. Nežna glasba verjetno ne bo težava, dišeče svečke, kopel ali tuširanje v dvoje z dišečim milom tudi ne. Manjka le še gurmansko razvajanje – a rakci in rakice bodo jedli predvsem z očmi, zato poskrbite za estetski vtis.

Lev
Radi imajo velike in ekstravagantne dogodke, obožujejo oder, reflektorje ... Letos jim tega ne morete pripraviti, a imate srečo, da obožujejo tudi razkošje in bogastvo. Najdražja hrana, prestižen šampanjec, kristalni kozarci, čipkast prst, svečniki – in občutek kraljevanja bo popoln.

Devica
Z romantičnim darilom, veličastnimi ljubezenskimi izjavami ali zdravo večerjo boste valentinovo naredili nepozabno in deležni boste njihove naklonjenosti ter ljubezni. Darilo naj bo čim bolj praktično, saj so jim všeč taka, ki jih lahko takoj uporabijo. Običajno zelo skrbijo za svoje zdravje in so vesele daril, ki jim pomagajo ostati v formi.

Tehtnica
Večinoma so tako romantične, da jih ni lahko očarati, toda valentinovo je dober dan, da zasijejo, zato morate poskrbeti, da bodo kar najbolj uživale. Vse, kar se jim bo zdelo lepo, jih bo osrečilo, zato jim lahko podarite marsikaj – ni nujno, da je darilo drago, pomembno je, da je lepo.

Škorpijon
V polno boste zadeli z dišečo kopeljo. Igrajte na karto zapeljevanja. Domišljija in strastna noč, posvečena ljubljeni osebi, je za škorpijona vrhunec dneva zaljubljenih. Ne pričakuje daril, bolj ga bodo razveselile strastne besede, s katerimi ga boste prepričali prej kot z romantiko.

Strelec
Strelec je ljubitelj avantur in dobre zabave, a bo letos to težko pričarati. Izberite torej duševno spodbudo, hrano za njegov intelekt, nekaj, kar bo zaposlilo njegove misli v obliki filozofske knjige, tečaja meditacije ali naročnine na kakšno poljudnoznanstveno revijo, in navdušili ga boste.

Kozorog
Na valentinov večer pritegnete kozoroga tako, da se komajda dotaknete njegove kože; dotik mu pomeni več kot besede, z njim pa izražajo čustva. Kot darilo mu lahko podarite nekaj praktičnega, kar potrebuje – album za fotografije, zgodovinsko knjigo, torbo za prenosni računalnik.

Vodnar
Na valentinovo svojemu vodnarju pokažite, da ste dovolj vsestranski, zabavni in neodvisni. Moč osebnosti – intelekt je lahko zanj najmočnejši afrodiziak, če ga znate uporabiti na pravi način. Če ga želite obdržati pod nadzorom, mu dovolite vse – in ta večer in vsak naslednji dan.

Ribi
Ribicam so čustva na prvem mestu, zato je valentinovo njihov praznik. Presenetite jih: ljubezenska sporočila, veliko rož, čokolade v obliki srca, večerja ob soju sveč in nežni glasbi ter druga sladka presenečenja – vse to je točno tisto, kar si za ta praznik želi vaša ljubljena oseba.