potrdili tudi okužbo s koronavirusom

Otrok, ki ga je stisnilo dvigalo, v stabilnem stanju

R.T.
7. 12. 2020, 18.19
Posodobljeno: 7. 12. 2020, 18.48
Deli članek:

Šestletnik, ki so ga oživljali kar trikrat, naj bi imel dobre možnosti za okrevanje.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Sosedje so novinarjem portala 24sata povedali, da je dvigalo dotrajano, čeprav naj bi ga lani popravljali. "Medtem ko se voziš z dvigalom, lahko odpreš vrata," je dejal eden od sosedov. 

Včeraj je v enem od stanovanjskih blokov v Zagrebu prišlo do hude nesreče. Šestletnega dečka je v predelu trupa stisnilo dvigalo. Pri tem se je hudo poškodoval, prepeljali so ga v klinični center Rebro. Zdravniki so ga oživljali kar trikrat, enkrat v reševalnem vozilu in dvakrat v bolnišnici.

Iz zagrebške bolnišnice sedaj prihajajo boljše vesti. Portal 24sata poroča, da je deček v stabilnem stanju. Pri nesreči je utrpel predvsem poškodbe pljuč in jeter, na srečo pa nima možganskih poškodb.  Zdravniki upajo, da se njegovo zdravstveno stanje ne bo zapletlo, deček, ki je še vedno na respiratorju, pa naj bi imel dobre možnosti za okrevanje.  

Hrvaški portal Večernji medtem poroča, da je prav tako pozitiven na koronavirus, kar naj ne bi vplivalo na njegovo stanje.

Kako je prišlo do nesreče? 

Uradnih informacij o tem, kako je prišlo do nesreče še vedno ni. Šestletnik naj bi se z očetom odpravljal na sprehod. Medtem ko si je oče obuval čevlje, pa je otrok verjetno pritisnil na gumb v dvigalu, to se je začelo premikati.  "Ne vem, kaj točno se je zgodilo, predvidevam, da se je otrok prestrašil, ko se je dvigalo začelo premikati, poskušal je odpreti vrata, ki se sicer lahko odprejo tudi, ko se dvigalo premika. Želel je izstopiti in se zataknil. Dvigalo se je ustavilo in ga stisnilo," je pojasnil eden od sosedov. 

Policijska preiskava je v teku.