tatvina

FOTO: Vlomil v dve trgovini, pograbil cigarete in jo obakrat ucvrl. Na rep so mu stopili mariborski policisti

A.S.
7. 12. 2020, 15.59
Posodobljeno: 7. 12. 2020, 16.09
Deli članek:

Možje v modrem so mu odvzeli prostost.

PP Maribor II
Zasežene cigarete in kladivo

Mariborski policisti so 28. novembra in 3. decembra obravnavali vloma v trgovino. V kriminalistični preiskavi so ugotovili, da je bil obakrat na delu isti osumljenec.

V prvo trgovino je vlomil tako, da je v steklena vrata vrgel kamen, vstopil v predprostor in pomična vrata razprl s silo. Pri blagajni je vzel več različnih vrst in znamk cigaret ter jo s kraja ucvrl s kolesom. Z dejanjem je povzročil za okoli dva tisoč evrov materialne škode. V drugo trgovino je vlomil na podoben način, le da je steklena vhodna vrata tokrat razbil s kladivom. Zopet je s silo silo razprl pomična vrata, jih ob tem poškodoval in vstopil. Odtujil je cigarete, se usedel na kolo in odvihral. Mariborski policisti so škodo ocenili na okoli pet tisoč evrov. 

Z zbiranjem obvestil in dokazov so možje v modrem osumljenca izsledili in mu odvzeli prostost. Pridobili so sodno odredbo in pri njem opravili hišno preiskavo. Ta jih ni pustila praznih rok: našli in zasegli so več vrst in znamk cigaret, večino cigaret pa je osumljenec že uspel prodati na ulici. Prav tako so pri hišni preiskavi zasegli kladivo, ki ga je uporabil pri drugem vlomu.

Zoper osumljenca bodo policisti za obe kaznivi dejanji podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.