Astro

Zaradi čustvenih vampirjev se Rebeka Dremelj zadnje čase zapira vase

snč
7. 12. 2020, 15.33
Posodobljeno: 7. 12. 2020, 15.34
Deli članek:

Upam si trditi, da skoraj ni Slovenca, ki ne bi poznal Rebeke Dremelj: kot misico, pevko, uspešno poslovno žensko … Njena medijska podoba jo slika predvsem kot trdno in odločno, a med tistimi, ki jo poznamo tudi zasebno, je večkrat že kdo omenil, da bi lahko bila duhovna voditeljica, saj pooseblja vse lastnosti, ki jih ljudje iz te sfere imajo – vse, kar dela, dela iz srca in s svojim nasmehom neustavljivo širi pozitivne vibracije.

osebni arhiv
rebeka dremelj

Rebeka je na taka in podobna namigovanja o svojem dobrem vplivu na druge vedno samo zamahnila z roko, kot da jih nima smisla komentirati. Dve od njenih zadnjih pesmi Še verjamem in Zdravo, sreča pa govorita prav o tem – o njenem intimnem pogledu na svet.
In ker smo trenutno vsi ujeti v čas, ki nas preizkuša na različne načine, se nam je Rebeka zazdela zelo primerna sogovornica, da se skupaj z njo zapeljemo v ezoteriko.

Ste se že kdaj srečali z ezoteriko in mejnimi tematikami?
Če pogledamo definicijo, ki pravi, da je ezoterika veda o nekem drugem vidiku, potem bi lahko rekla, da je moje življenje ena sama ezoterika. Malo za šalo, malo zares, kajti vse stvari vedno poskušam pogledati z različnih perspektiv. Drugače o ezoteriki ne vem veliko, vem po mojem mnenju ravno dovolj, da znam pogledati tudi sebe z drugega zornega kota in da si znam dati klofuto takrat, ko je ta potrebna.

Kako dojemate energije okrog sebe in kako si jih razlagate?
Močno verjamem v karmo. Če bomo delali slabo, se nam bo vrnilo slabo, če bomo delali dobro, se nam bo prej ali slej vrnilo dobro. Iskreno priznam, da me je tudi karma že kdaj pošteno presenetila, ampak recimo, da se na koncu vse lepo zgladi. Glede energij lahko rečem, da so mi pomembne tiste, ki jih v sebi nosijo in oddajajo moji najbližji; te morajo vedno »štimati«. Vseh ostalih energij pa se poskušam izogibati, kajti nekateri ljudje so taki pivci tujih energij, da te do konca izmozgajo in izpijejo, če jim to dovoliš. Zaradi takih čustvenih vampirjev se že dlje časa raje malo zapiram vase in ne dovolim, da kdo prestopi mejo mojega osebnega prostora, če mu tega izrecno ne dovolim.

Ali ste si kdaj pomagali s šestim čutom oziroma predvidevanji o tem, kaj se bo vam in vašim bližnjim zgodilo?
Največkrat se ravnam po nekem šestem čutu oziroma po svojem instinktu. Velikokrat se je že izkazal za dober kompas, sploh kadar gre za zadeve, povezane z otroki. Se mi zdi, da smo posebej mame res zelo odprte in sposobne razumeti, kaj nam šesti čut želi povedati, zato ga je modro upoštevati.

Ste že kdaj obiskali astrologa ali terapevta, ki se ukvarja z napovedovanjem prihodnosti?
Sem, enkrat v še malo bolj mladih letih. A ko danes gledam nazaj, astrologinja ni zadela skoraj ničesar. Pa so jo vsi takrat zelo v zvezde kovali. Med drugim mi je rekla, da bom imela dva sinova in moža iz glasbenih vod. No, nič od tega se še ni izkazalo za resnično. Sandi ima sicer še nekaj časa, da se priključi kaki glasbeni skupini ali začne solo kariero, ampak težko verjamem, da bi šel v to smer. (smeh)

Ali ste kdaj dobili kakšen amulet oziroma kaj imate kot amulet za srečo na svoji karierni ali osebni poti?
Nikoli nisem imela amuletov, razen na dan operacije raka, ko mi je hči dala svojo najljubšo ninico. Verjela sem vanjo, verjela, da mi bo pomagala. In mi je.

Sami ste energijsko sposobni dvigniti množice, kako pa hranite in z dobro energijo polnite sebe?
Hranim se tako, da sem v tišini, sama s sabo. Nikjer nobenih distrakcij. Lahko je to čas, ki ga izkoristim za hojo na bližnji hrib, lahko je to čas, ki ga izkoristim za pitje kave na terasi. Nimam nečesa specifično določenega. Potrebujem le malo miru in tišine, pa sem takoj spet v najboljši mogoči formi.

Ste doživeli kakšno situacijo, ki ste si jo prevedli kot dokaz, da nad nami obstaja nekaj, česar ne poznamo, a vseeno je?
Velikokrat se mi je že zgodila kakšna situacija, v kateri me je prešinilo, da me mora nekdo tam zgoraj res izjemno dobro čuvati! Ko sem denimo kakšno stvar želela narediti, izpeljati in je šlo vse narobe, pojavila se je milijon in ena prepreka … Potem sem obupala in sama sebi rekla, da, ne bom silila v to smer, da očitno to ni zame. Brez izjeme se je pozneje vedno izkazalo, da je tako prav, bolje zame.
Takšne malenkosti se mi sicer dogajajo pogosto, vse ostalo pa – hm, kaj pa vem. Sem morda še vedno malo preveč zaprta pri tovrstnih zadevah.

V kaj pa najbolj zaupate – verujete?
Izključno v samo sebe. Sreča je, ko sebe poznaš in ko sebe rad imaš - kot pojem tudi v eni od svojih pesmi.

Morda vas pritegne zapis:

Rebeka Dremelj (na onkologiji št. 82) : 'Smo ljudje res samo številke?)