Oživljali so ga kar dvakrat

Dvigalo stisnilo šestletnika, zdravniki se borijo za njegovo življenje

R.T.
6. 12. 2020, 19.53
Posodobljeno: 7. 12. 2020, 18.08
Deli članek:

Malček je utrpel hude poškodbe prsnega koša in glave.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Hrvaški mediji poročajo o hudi nesreči, do katere je prišlo okoli 15.30  v stanovanjskem bloku na Ulici Frana Bulića v Zagrebu. Otroka, šlo naj bi za šestletnega dečka, je v predelu trupa stisnilo dvigalo. Pri tem se je hudo poškodoval, prepeljali so ga v klinični center Rebro, kjer se zdravniki borijo za njegovo življenje. 

S hitrim posredovanjem so gasilci skupaj z očetom in sosedom otroka uspeli rešiti v treh minutah, zdravniki pa so ga oživljali kar dvakrat. "Pacienta smo sprejeli v težkem stanju, izvajajo se vsi postopki intenzivne nege z namenom stabilizacije, torej reševanja življenja," so za hrvaški Dnevnik sporočili iz Rebra. Otroka so sicer oživljali kar trikrat. Po prvih informacijah je na respiratorju in ima hude poškodbe glave in prsnega koša.

Zaradi šoka so pomoč nudili tudi očetu in sosedu, ki je sodeloval pri reševanju. V šoku pa so tudi gasilci, kar devet jih je sodelovalo pri reševanju malčka.

Sosedje so novinarjem portala 24sata povedali, da je dvigalo dotrajano, čeprav naj bi ga lani popravljali. "Medtem ko se voziš z dvigalom, lahko odpreš vrata," je dejal eden od sosedov.