SVETOVNI PODVIGI

14-letnik pijan za volanom

S.S.
2. 3. 2020, 21.30
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia
0,37 mg/l je alkotest nameril 14-letnemu vozniku, ki so ga ustavili dolenjski policisti (fotografija je simbolična).

10 Primorski policisti so zaradi preglasne glasbe posredovali v Gažonu. Zoper 17-letnega kršitelja bodo podali obdolžilni predlog.

9 Kranjski policisti so obravnavali več sumljivih nagovorov starejših občanov. V dveh primerih je neznana ženska po telefonu nagovarjala k posredovanju podatkov o bančni kartici, češ, da mora nekaj urediti … Pogovor pa je nato hitro prekinila, ko ji je možakar povedal, da bo stvar sam uredil na banki …

8 Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec za 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

7 V Medlogu je neznani storilec iz tovornega vozila ukradel več vakuumskih sesalnikov.

6 Pred enim od koprskih lokalov se je želel pretepati vinjen 31-letni domačin, pomiril pa se ni niti po prihodu patrulje na kraj, zato so policisti uporabili nekoliko trše prijeme, ga strpali v marico in pridržali. Odpuščen je bil s plačilnim nalogom, policisti pa bodo zaradi kršitev določil zakona o omejevanju porabe alkohola ukrepali tudi zoper gostinca.

5 Ljubljanski policisti so na Viču obravnavali vlom v prostore društva. Pogrešajo več supov in vesel, škode je za 4500 evrov.

4 Domačin iz Šentjurja je policistom prijavil, da je neznani storilec v njegovem gozdu posekal štiri večje jelše in jih odpeljal.

3 Na Stanetovi ulici v Celju je nekdo prerezal steno paviljona pred gostinskim lokalom, potem pa iz hladilnika ukradel nekaj mesnih izdelkov, slaščic in pijače.

2 Novomeški policisti so na Šegovi ulici ustavili 14-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je za volan sedel pijan; mulcu je alkotest nameril 0,37 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu preprečili nadaljno vožnjo, avto zasegli, mu izdali plačilni nalog, o kršitvah seznanili starše in na sodišče podali obdolžilni predlog.

1 Koprski policisti so prejeli klic moškega, ki je prijavil požar na jadrnici in hkrati sporočil, da je opečen. Na kraju so ugotovili, da je bil 39-letni Ljubljančan zgolj pijan kot čep, poleg policije pa je večkrat klical tudi interventno številko 112. Sledi kazenska ovadba.