Tragičen konec reševalne akcije

Vsi napori so bili zaman, ni se zgodil čudež, Julen je umrl

S.R.
26. 1. 2019, 07.21
Posodobljeno: 26. 1. 2019, 20.13
Deli članek:

Reševalna akcija za malim Julenom Rosellom je ponoči dobila tragičen epilog.

Profimedia
Julen se je poslovil.

Izjemni napori reševalcev so bili zaman. Po 13 dneh reševanja so ponoči ob 1.25 uri Julena našli mrtvega, poroča špancki časnik EL Pais. Na srca vaščanov v vasici Totalan pri Malagi, španskih državljanov, prebivalcev večjega dela  sveta, ki so reševanje spremljali, ter predvsem Julenovih staršev in sorodnikov, je padla črna senca, a zanje se bo zdaj končno lahko začel proces okrevanja.

Profimedia
Skrušena starša, ki sta že pred dvema letoma izgubila sina Oliverja.

Julenove starše, Victorio García in Joseja Rosella, so o smrti obvestili le nekaj minut po tem, ko so našli njegovo trupelce. Ekipa pripadnikov španske Civilne garde se je odpravila do vasi in hiše, ki jo je dečkovim staršem za čas reševanja odstopila ena od družin, in opravila morda najtežji del naloge. Oblasti so nato tragično novico javnosti razkrile ob natančno 2.21 uri, na tiskovni konferenci pa so se zbrali predstavniki več kot 100 medijev. Zapisali so, da so "ob 1.25 uri zjutraj reševalci dosegli točko v vodnjaku, kjer so pričakovali, da bodo našli Julena, in tam našli negibno telesce." 

Kot še poroča El Pais, sta Jose in Victoria spoštovana prebivalca El Pala, soseske v Malagi, ki se nahaja ob vznožju gore, v kateri je preminil Julen. Leta 2017 sta izgubila prvega sina. Triletni Oliver je nepričakovano umrl, ko so se z družino sprehajali po plaži. Umrl je zaradi srčnega zastoja.

Profimedia
Julen se je poslovil.