Tragično

Pogrešanega 20-letnika našli mrtvega v globeli

T.L.
27. 9. 2018, 21.48
Posodobljeno: 27. 9. 2018, 21.59
Deli članek:

Iskalna akcija za pogrešanim 20-letnikom se je končala tragično.

PGD Idrija
20-letnik je izgubil nadzor nad motorjem.

Policisti idrijske PP so  danes ob 12.20 uri sprejeli obvestilo sorodnikov o mlajši pogrešani osebi, 20-letnem moškem, na območju Občine Idrija.

Pogrešani je bil s sorodniki nazadnje v stiku v torek, 25. septembra, ob 15. uri. Od torka naprej pa vse do današnje prijave policiji so svojci 20-letnika sami iskali in pregledovali cestne relacije, vendar ga niso našli.

Takoj po današnjem sprejemu prijave o pogrešanem so se iskanja pogrešanega lotili policisti več policijskih enot. Glede na predhodno pridobljene informacije so lahko sklepali, da se je pogrešani z motornim kolesom peljal po relaciji Idrija – Kalce – Planina – Postojna in nazaj. V okviru iskalne akcije so policisti pregledali območje Podreteje, Zale, Jeličnega vrha in Godoviča proti Hotedršici. 

Policija: zaradi hitrosti izgubil oblast nad motornim kolesom

Pogrešanega so sorodniki našli danes ob 15.44 uri v globeli ob glavni cesti. Fant ni kazal znakov življenja. Prometni policisti so z ogledom kraja prometne nesreče ugotovili, da je 20-letni voznik motornega kolesa med torkom in današnjim dnem vozil motorno kolo po glavni cesti II. reda št. 103 izven naselja Godovič iz smeri naselja Godovič proti naselju Hotedršica. Ko je pripeljal do levega nepreglednega ovinka, je zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku izgubil oblast nad motornim kolesom, padel na levi bok in zdrsnil desno izven vozišča, kjer je najprej trčil v začetek odbojne zaščitne ograje in se nato skupaj z motornim kolesom prevrnil pod cesto po strmi brežini. Mlajši voznik motornega kolesa je na kraju prometne nesreče podlegel poškodbam.

Kasneje je zdravnik ZD Idrija žal lahko le potrdil njegovo smrt in odredil sanitarno obdukcijo, ki jo bodo opravili na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. V zvezi s tragično prometno nesrečo so policisti obvestili tudi pravosodne organe (preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). Policisti bodo o vseh ugotovljenih dejstvih tragične nesreče 20-letnega motorista s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.