Spor na Telčah

Po vbodu v hrbet mu je Helena pobegnila

Janja Ambrožič / Dolenjski list
27. 9. 2018, 20.45
Deli članek:

Štiri stene naših domov skrivajo veliko prepirov in nesoglasij, a le najhujši primeri, ko zadeve resnično uidejo izpod nadzora, pridejo v javnost in na strani črne kronike.

Janja Ambrožič
Enainsedemdesetletni Albin Mlakar naj bi sinovo partnerico večkrat udaril in jo zabodel v hrbet.

Tretjega julija letos je na Telčah na območju sevniške občine Albin Mlakar z nožem poškodoval Heleno, neuradno gre za sinovo partnerico. Naslednji dan so s PU Novo mesto sporočili, da naj bi prišlo do spora med 71-letnim moškim in 46-letno žensko, ki občasno prebiva v isti hiši. »Enainsedemdesetletnik je žensko večkrat udaril in jo z nožem zabodel v hrbet. Žrtvi je pred nasilnežem uspelo pobegniti iz stanovanjske hiše. Policisti so 71-letnemu osumljencu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje.« Iz bolnišnice so tedaj sporočili, da je ženska hudo poškodovana.

Prepir

Okrožna tožilka Mateja Roguljič je med branjem obtožnice med drugim povedala, da je med oškodovanko in Mlakarjem prišlo do prepira ter da jo je s kuhinjskim nožem zabodel v hrbet med lopatice z namenom, da ji vzame življenje. »Zaradi tega je bilo ogroženo njeno življenje. Zgolj hitri zdravniški pomoči in dejstvu, da ji je po prvem vbodu uspelo pobegniti iz hiše in se skriti, da je ni našel, se ima zahvaliti, da je ostala živa,« je med drugim rekla Roguljičeva, ki Mlakarju očita kaznivo dejanje poskusa uboja.

Janja Ambrožič
Takole je pravosodni policist Mlakarja iz pripora pripeljal na sodišče.

Ne prizna

 »Krivde ne priznam,« je bil jedrnat Mlakar, njegova odvetnica Albina Krulc pa je nanizala cel kup dokaznih predlogov. Med drugim je predlagala, da se pridobi njegova zdravstvena dokumentacija in mnenje alkohologa, da bodo ugotovili, ali je Mlakar alkoholik in kako to vpliva na njegovo ravnanje v konfliktnih situacijah. Želi še izvedensko mnenje psihiatra glede na to, da se obtoženi dogodka ne spomni, in glede na okoliščine pred sporom. »Ves dan ni jedel, bil je lačen. Je pa ves dan pil alkohol. Naj se ugotovi, kako je to vplivalo na njegovo sposobnost odločanja,« je rekla Krulčeva.