Brez epiloga

Umorjena Vlatka ni dočakala miru: Sprememba v sojenju Bojanu Sepu

S.R./STA
6. 6. 2018, 13.33
Posodobljeno: 6. 6. 2018, 13.38
Deli članek:

Mariborsko sodišče kljub drugačnim pričakovanjem tudi danes še ni uspelo zaključiti sojenja Bojanu Sepu, ki ga obtožnica bremeni umora nekdanje partnerke Vlatke septembra lani v stanovanju na Preradovičevi ulici v Mariboru.

STA
Sodni epilog zoper Bojana Sepa za umor je preložen za teden dni.

Tožilec Tilen Ivič je danes kozmetično spremenil obtožnico, Sepov zagovornik Igor Marinšek pa je prosil za čas za preučitev. Obtožnica Sepu očita umor na grozovit način ter oskrunitev trupla, tožilec pa kljub modifikaciji ni spreminjal pravne kvalifikacije. Po pričanju izvedenca patologa je iz obtožnice le umaknil očitek, da je obtoženi svojo nekdanjo partnerko davil, ter dodal, da ji je po dejanju vzel denar. Sodnik Danilo Obersnel je prošnji odvetnika Marinška ugodil in sklepne besede ter razsodbo napovedal za 13. junij.

Sepu sicer grozi precej visoka kazen, saj mu na roko ni šlo niti izvedensko mnenje psihiatra Mladena Vrabiča. Ta je konec maja sicer pričal za zaprtimi vrati in čeprav je tragičnemu dogodku botrovalo tudi nekajdnevno uživanje mamil in alkohola trojice prisotnih v stanovanju, je sklepati, da Vrabič obtoženemu ni pripisal bistveno zmanjšane prištevnosti. Obramba je namreč terjala imenovanje novega izvedenca, a je sodnik to zahtevo zavrnil.

Do dogodka je prišlo lanskega septembra, ko naj bi Sep v stanovanju umoril svojo deset let starejšo nekdanjo izvenzakonsko partnerko in pri tem oskrunil še truplo. Obdolženega, ki je bil v preteklosti že obravnavan zaradi nasilja v družini, in žrtev naj bi družila tudi odvisnost od drog, v času dejanja pa je bila prisotna še ena ženska, s katero naj bi nadaljevala popivanje in drogiranje.

Okoliščine dogodka so bile nenavadne, saj sta dan po njeni smrti na ta naslov zaradi klica varnostnika o glasnem razgrajanju in prepiranju prišla policista, ki pa sta ostala pred zaprtimi vrati. Šele dva dni pozneje se je izkazalo, da je obdolženi v stanovanju skrival truplo. Medtem ko je Sep dogodek obžaloval in dejal, da je bil izzvan zaradi žalitev, pa je ob dogajanju prisotna ženska sodišču povedala drugačno zgodbo o agresivnosti obtoženega, ki naj bi ji omejil gibanje.