Rahla sprememba obtožnice

Blizu sodnega epiloga grozljivke na Preradovičevi ulici v Mariboru

G.G./STA
30. 5. 2018, 13.56
Posodobljeno: 30. 5. 2018, 13.59
Deli članek:

Sojenje 35-letnemu Bojanu Sepu, ki ga obtožnica bremeni umora nekdanje partnerke Vlatke septembra lani v stanovanju na Preradovičevi ulici v Mariboru, gre h koncu.

STA
Obdolženi Bojan Sep.

Sodni senat pod vodstvom Danila Obersnela bi danes že sklenil glavno obravnavo, a je tožilec Tilen Ivič zaprosil za nekajdnevno prekinitev, ker želi nekoliko modificirati obtožnico.

Večji del današnje obravnave je sicer potekal za zaprtimi vrati, ker je sodnik prikimal zahtevi izvedenca psihiatrične stroke Mladena Vrabiča, da se v času njegovega pričanja in pričanja klinične psihologinje Ivane Bulič izključi javnost.

Kakšno je bilo dejansko psihično stanje obtoženega v času tragičnega dogajanja, ki mu je botrovalo tudi nekajdnevno uživanje mamil in alkohola trojice prisotnih v stanovanju, tako za javnost ostaja skrivnost. Glede na to, da je Sepov zagovornik Igor Marinšek od sodišča terjal postavitev novega izvedenca, tožilec pa je dejal, da obtožnice v tem delu ne bo spreminjal, je sklepati, da Vrabič obtoženemu ni pripisal bistveno zmanjšane prištevnosti.

Bojan je po umoru skrival in oskrunil Vlatkino truplo, zdaj mu je žal

Preostaja le še, da na naslednji obravnavi tožilec Ivič predstavi spremenjeno obtožnico, ki po njegovih besedah ne bo bistveno vplivala na sedanjo vsebino. Vendar pa je po besedah sodnika Obersnela od nje odvisno, ali bodo takrat že lahko izvedli tudi besedo strank in sojenje pripeljali h koncu.

Oskrunjeno truplo

Gabrijel Toplak
Po udarcu naj bi jo v stanovanju ležečo na tleh, dokler ni umrla, še večkrat udaril, davil z rokami, ji tiščal vzglavnik čez obraz in celo stal z nogo na njenem vratu.

Do tragičnega dogodka je prišlo lanskega septembra, ko naj bi Sep v stanovanju umoril svojo deset let starejšo nekdanjo izvenzakonsko partnerko Vlatko in pri tem oskrunil še truplo. Obdolženega, ki je bil v preteklosti že obravnavan zaradi nasilja v družini, in žrtev naj bi družila tudi odvisnost od drog, v času dejanja pa je bila prisotna še ena ženska, s katero naj bi nadaljevala popivanje in drogiranje.

Okoliščine dogodka so bile nenavadne, saj sta dan po njeni smrti na ta naslov zaradi klica varnostnika o glasnem razgrajanju in prepiranju prišla policista, ki pa sta ostala pred zaprtimi vrati. Šele dva dni pozneje se je izkazalo, da je obdolženi v stanovanju skrival truplo. Medtem ko je Sep dogodek obžaloval in dejal, da je bil izzvan zaradi žalitev, pa je ob dogajanju prisotna ženska sodišču povedala drugačno zgodbo o agresivnosti obtoženega, ki naj bi ji omejil gibanje.

Bojan nekdanje dekle Vlatko umoril celo s sesalcem?