Novo poročilo

Padel je na njeno truplo: Jeleni sprva ni bilo namenjeno izplavati

J.P.
30. 5. 2018, 11.45
Posodobljeno: 30. 5. 2018, 11.45
Deli članek:

Njeno truplo je bilo obteženo, da ne bi izplavalo na površje kanala.

Facebook
Jelena Krsmanović Marjanović

Glede na položaj v vodi je bilo truplo upognjeno v predelu trebuha, roke in noge pa zagozdene v mulju in obtežene s kamenjem. V poročilu, ki je prišlo na uredništvo srbskega medija Alo, je zapisano tudi, da je izplavalo šele, ko je nanj padel gasilec, ki med iskanjem umorjene srbske pevke Jelene Krsmanović Marjanović (33) ni uspel preskočiti kanala v Borči.

Umorjena je bila 2. aprila 2016.

Premislili naj bi si

Iz analize ameriških forenzikov, ki so se v preiskavo vmešali na pobudo parapsihologa Robert Kajslerja, Srba s Floride, je razvidno tudi, da je v kanalu počivala z obrazom navzdol in da so jo v mulj zarinili morilci. Da, Kajsler je prepričan, da ni bila na delu le ena oseba. Storilci naj bi se na kraj zločina večkrat vrnili, da bi preverili, če vse poteka po načrtu. Truplo je bilo v kanal odvrženo v zavetju noči, saj je obteževanje terjalo kar nekaj časa, še domnevajo. Alo poroča tudi, da so bile nekatere njene stvari namenoma odvržene na nasip na desni strani kanala, kjer je tistega usodnega dne tekla, da bi bilo truplo najdeno. Na drugi strani je bilo najdeno le eno obuvalo. Če teh predmetov tam ne bi bilo, preiskovalci Jeleninega trupla najverjetneje ne bi našli, piše Alo. A zakaj bi morilec toliko truda vložil v nameščanje trupla, nato pa namerno dal vedeti, kje leži? Alo poroča, da si morilci na ta način zagotovili alibi v primeru, da bi prvotni načrt propadel.

Tudi mučena

Kajsler je prepričan, da je bila Jelena pred umorom mučena in da se je nad njo izživljalo več oseb, ki so truplo sprva nameravale skriti tako, da nikoli ne bi bilo najdemo, a so si nato premislile in kraj zločina priredile tako, da je bilo videti, kot da jo je umoril manijak.

Truplo naj bi bilo v vodi od 24 do 48 ur, še piše v poročilu, ki je bilo napisano na podlagi fotografij s kraja zločina.