Posneto

Ker ni bila devica, jo je ubil in razkosal … Nato pa si vzel življenje

J.P.
30. 5. 2018, 09.30
Posodobljeno: 30. 5. 2018, 09.36
Deli članek:

Posnetki varnostnih kamer razkrivajo, kako mu je sledila v stanovanje, v katerem jo je nato umoril in razkosal.

Facebook
Gary Chu

Da je nekaj narobe, je prvi posumil brat umorjene Yee-min Huang (27). Za pomoč se je obrnil na javnost. Istega dne, torej 26. maja, se je na facebooku oglasil Gary Chu (28), borec mešanih borilnih veščin iz Novega Tajpeja. Pogrešano je spoznal preko aplikacije Tinder. Zapisal je, da z njenim izginotjem nima nič in da je bila ona tista, ki se je vračala k njemu, čeprav je skušal pretrgati stike. V zapisu pa je razkril potencialne motive za zločin. 27-letnica mu naj bi namreč lagala, da je nedolžna, zapisal pa je še, da ga je menda varala.

Smrtonosna zamera

Brat pogrešane je obvestil policijo, ki je preiskala Garyjevo stanovanje. Bilo je prazno, o njem pa ne duha ne sluha. Nato so pregledali posnetke varnostnih kamer, ki so pokazali, da ga je dekle obiskalo 20. maja. Dva dni pozneje pa so ga zalotile z več plastičnimi vrečkami, ki jih je odnašal iz stanovanja.

27. maja so preiskovalci njene ostanke našli zakopane v vrtu stanovanjskega kompleksa, kjer je živel Gary, njega pa obešenega v bližini stavbe tamkajšnjega ministrstva za zdravje. Našli so tudi njegovo poslovilno pismo. V njem je pisalo le: »Prevarala me je.«