Apokalipsa

VIDEO in FOTO: Kaos na ulicah: voda drla in odnašala pred sabo tudi ljudi in vozila

T.L.
30. 5. 2018, 08.35
Posodobljeno: 30. 5. 2018, 09.07
Deli članek:

Neverjetni prizori: proti deroči vodi so bili nemočni tudi ljudje.

Instagram
Kaos na ulicah Wuppertala.

V torek popoldne je zahodni del Nemčije prizadela huda nevihta. Najhujše razmere so bile v mestu Wuppertal. Številni posnetki kažejo uničujočo moč narave in kaos, ki je nastal na ulicah. Obilne padavine so ulice spremenile v reke, ki so pred sabo nosile vse, tudi ljudi. Porušile so se strehe nekaterih objektov, uničeno je na desetine vozil, ljudje pa so ostali ujeti v trgovskih centrih.

Porušila se je tudi streha bencinske črpalke v Wuppertalu, kjer je bilo po poročanju nemškega Bilda parkirano 14 vozil. Enemu vozniku je uspelo v zadnjem trenutku skočiti iz avta, na katerega je padla streha, pri tem pa se je na srečo le lažje poškodoval. Na območju Wuppertala je Deutsche Bahn zaustavil železniški promet. 

Nevihta je povzročila hudo škodo na Bergische Universität: na univerzitetnem oddelku Campus Haspel, ki je eden od treh večjih kampusov na univerzi Wuppertal, se je porušilo 30 do 50 kvadratnih metrov strehe, voda pa je poplavila kleti in večji del pritličnih prostorov v vsaj dveh stavbah. Pod vodo se je po poročanju nemškega časnika znašel tudi trgovski center City Arkaden. 

Škoda v mestu je precejšnja, čiščenje in osnovna popravila pa bodo trajala vsaj nekaj dni. 

V Düsseldorfu pa je včeraj padala toča. Voda je poplavila številne hiše in zaustavila promet, dopovedani so bili nekateri leti. Vremenoslovci so izdali opozorilo pred tornadi.