Astro

Zdravilni učinki žive vode

Lara Jelen
30. 5. 2018, 09.30
Posodobljeno: 30. 5. 2018, 09.43
Deli članek:

Živa voda je po svoji sestavi nekaj posebnega. Ne samo, da nas odžeja, ampak še dodatno poživi, navda z energijo in celo spodbudi telo k samozdravljenju.

PS
Znanstveniki so dokazali, da je živa voda sposobna sprejemati in oddajati informacije, ki jih dobiva iz okolja.

Živa voda bi morala biti brezplačno dostopna vsem in tudi je. Najdemo jo v naravi, v Sloveniji je kar nekaj izvirov takšne vode, obstajajo pa tudi alternativni načini, kako vodo obogatiti s koristnimi informacijami za naše telo in dušo.

Informacije po telesu hitreje potujejo

Znanstveniki so dokazali, da je živa voda sposobna sprejemati in oddajati informacije, ki jih dobiva iz okolja. Na ta način se v našem telesu ustrezno odzove. Podpira, kar je dobro, ter nevtralizira ali zmanjša, kar je škodljivo. V nobenem primeru nam ne more škoditi in je zato vredna, da njeno učinkovitost vsaj preizkusimo. Njeno moč med drugimi potrjuje Ivica Flis, dr. med., spec. fiziatrije, ki pravi, da čiščenje z vodo ni le koristno za naše zdravje, ampak je to tudi eden izmed najuspešnejših načinov uravnavanja telesne teže. Svoje prepričanje dodatno podkrepi z navajanjem Vlada Maganja, dr. med., in dr. Yurija Yatska, ki sta v svojih gradivih in člankih zapisala, da je ob zdravem pitju vode in uravnoteženi prehrani naše telo veliko bolj zdravo, polno energije in pripravljeno na stvari, ki so se nam prej zdele neizvedljive ali smo bili prepričani, da jih ne zmoremo.

V Sloveniji imamo kar nekaj izvirov žive vode.

S pitjem žive vode ne vnašamo v telo neznanih in umetno pripravljenih snovi, nobenih telesu neznanih molekul ali njihovih kombinacij. »Očiščeno telo poskrbi zase brez pretresov in brez sleherne slabe posledice. Voda ni živa snov, vendar v živem telesu 'oživi', postane aktivna, ga očisti in napolni z energijo. Sicer pa se živa voda od nežive vode razlikuje po številnih lastnostih: ima drugačno vrelišče, tališče, površinsko napetost, drugačne potenciale in še kaj.«

Dreamstime
Voda je osnova, da lahko v telesu vse poteka tako, kot mora.

Voda je življenje

Če kljub prebranemu dvomite o moči vode, naj vas spomnimo, da je voda osnovni in glavni gradbeni element telesnih celic in da naš organizem sestavlja približno 70 do 80 odstotkov vode. »Tudi same celice pravzaprav lebdijo, živijo v vodi, ki jo imenujemo medcelična tekočina. Na medcelično tekočino lahko vplivamo z zadostnim pitjem vode. Kadar pijemo premalo vode ali jemo pregosto hrano (veliko mesa, sira in preveč beljakovin nasploh, veliko masti, kruha in testenin), se razmerje med hranilnimi in odpadnimi snovmi poruši, odpadkov je preveč. Telo porabi ogromno energije, da te odpadke odplavi, zato mu zmanjkuje energije za druga opravila, ki posredno ali neposredno ohranjajo zdravje. Zato nepravilno hranjenje in pomanjkanje vode vodita največkrat v zakisanje organizma (acidoza), nato v bolezen. Acidoza je posledica čezmernega uživanja hrane, ki telesu krade osnovne bazične sestavine. S pitjem večjih količin vode lahko zmanjšamo kislost v telesu, pomagamo, da se razmerje uravnoteži in sočasno tudi očisti odvečnih kislin, odpadkov,« razlaga Ivica Flis, dr. med. 

Voda je osnova, da lahko v telesu vse poteka tako, kot mora. Kadar je telo nima dovolj, se bolezen hitreje razvije, pa tudi staranje je pospešeno. Ste vedeli, da je lahko tudi suha koža eden izmed kazalnikov, da pijete premalo vode?

Prednost naj ima kakovostna voda

Če imamo možnost izbire, kakšno vodo bomo pili, izberimo tisto, ki je po kakovosti najboljša za nas. Včasih je bila takšna deževnica, danes pa žal ni več tako. Ker je v zraku že toliko umazanije, pride voda na zemljo umazana, včasih že kisla (zaradi kislega dežja). Vodovodna voda je sicer k sreči pri nas pitna, vendar pa ta voda teče po ceveh in pod pritiskom, kar zmanjšuje njen energijski potencial. Seveda tudi snovi, ki jih dodajajo vodi, da je pitna, ne povečajo njene kakovosti. Takšno vodo sicer lahko do neke mere očistite s filtriranjem ali z namiznim destilatorjem, v najčistejši obliki pa vodo najdemo pri izvirih.

Izviri naravnega bogastva

V Sloveniji najdemo v naravi več izvirov, kamor se lahko odpravimo po  čisto in kakovostno vodo: izvir termalne vode v Snoviku v Tuhinjski dolini (radiestezist Jože Munih je prepričan, da je topla voda, ki teče iz tega izvira, zelo blagodejna za prebavni trakt), Grofova voda v Zberi na Tolminskem (Munih jo je označil za energijsko najmočnejšo in jo iz tega razloga tudi registriral za zdravilno; po njegovem mnenju se z njo ne more primerjati niti znani vodni izvir v romarskem središču Lurd), Izvir pri Modreju zraven Mosta na Soči ter Dicova voda v Klavžah (izvir, do katerega je pot dobro označena). Izvirov je res veliko, zato vseh ne moremo našteti, lahko pa si o njih preberete v brošuri z naslovom Zdravilni vodni izviri, ki jo je pred leti izdal Jože Munih.

Munih je pri vsakem izviru izmeril energijski potencial vode in glede na ugotovitve predstavil tiste z najboljšimi rezultati.

Kako ohranimo energijski potencial vode?

Ko živo vodo enkrat ustekleničimo, začne počasi izgubljati svoj potencial. V celoti ga bo ohranila (tudi do 14 dni), če jo shranimo v temnejšo steklenico, ki jo dobro zapremo in hranimo na hladnem (vendar vode ne smemo zamrzniti ali zavreti, saj s tem izgubi svoje lastnosti). Obstajajo pa tudi informirane stekleničke za vodo, slovenskega proizvajalca Vilija Poznika, ki dokazano izboljšujejo kakovost pitne vode (da, tudi tiste iz pipe). Njihovo učinkovitost je pred leti preveril prof. dr. Peter Bukovec s fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo, ko je s Kirlianovo kamero (GDV-kamero) opravil meritve Poznikovih informiranih kozarcev. Izkazalo se je, da se energijska raven vode v njegovih izdelkih poveča za približno 30 odstotkov. Potencial vode se bo iz tega razloga v tej steklenički ohranil najdlje.