Zverižena pločevina

Kaos na štajerski avtocesti začinila še naribana jabolka

S.R.
6. 6. 2018, 10.30
Posodobljeno: 6. 6. 2018, 10.37
Deli članek:

Na štajerski avtocesti zaradi več prometnih nesreč že vse jutro in dopoldne prihaja do številnih zastojev

STA
Fotografija je arhivska.

Prvič je počilo malo po četrti uri zjutraj. Na avtocesti med Arjo vasjo in Šempetrom je v smeri proti Ljubljani prišlo do prometne nesreče, v kateri so bila udeležena tri osebna vozila, sporočajo iz PU Celje. Po prvih podatkih je voznik osebnega vozila na desnem prometnem pasu trčil v pred njim vozeče vozilo z lahkim priklopnikom. Povzročitelj nesreče je obstal na prehitevalnem pasu, kjer je vanj trčil še voznik tretjega vozila. V nesreči sta se lažje poškodovali dve osebi, ki so ju z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico. Posledice nesreče so odstranjevali dlje časa, saj so v trčenju z lahkega priklopnika padle vreče naribanih jabolk.

Ob približno sedmi uri zjutraj je na avtocesti med izvozoma Celje Center in Lopata počilo še enkrat. Voznik tovornega vozila je trčil v drugo tovorno vozilo, ki je tam zaradi prejšnje nesreče stalo v koloni. Eden od voznikov je utrpel lažje poškodbe.

Le uro pozneje še enkrat

Na avtocesti v bližini izvoza Celje vzhod je ob približno 9. uri znova zaječala pločevina. Trčila sta avtobus in kombinirano vozilo. Voznik avtobusa je vozil po odstavnem pasu, saj je nameraval na izvozu zapustiti avtocesto, takrat pa je z voznega pasu med dvema ustavljenima tovornjakoma na odstavni pas zapeljal voznik kombija in zaprl pot vozniku avtobusa. V trčenju se je poškodovala ena potnica.

Četrtič je počilo malo po 9. uri na avtocesti med Šentrupertom in Vranskim. Zaradi prekratke varnostne razdalje so trčila tri vozila. Nihče od udeleženih ni poškodovan. Vozila so umaknili na odstavni pas, promet pa poteka po voznem in prehitevalnem pasu. Celjski policisti opozarjajo, da je promet na avtocesti vedno zgoščen, voznike pa opozarjajo, naj vozijo strpno in previdno.