Top flop tedna

Ukradli borca za severno mejo

S.S./Novice Svet24
5. 2. 2018, 21.10
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Bobo
Ukradli so pomanjšano repliko originala v Ljubljani.

 V okolici Grosupljega je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo ter ukradel nakit, salame in klobase. Škode je za 5000 evrov.

9 Koprski policisti so oglobili 37-letnega domačina, ki je z neregistriranim skuterjem prehiteval službeno vozilo policije, pri tem pa trčil v zadnji desni bok avta in vožnjo nadaljeval … Možakar je imel pri sebi več tablet flormidal in nekaj gotovine v manjših bankovcih, alkotest in strokovni pregled pa je odklonil.

8 Dolenjski policisti so v Grč Vrhu obravnavali vlome v več vikendov. V enem primeru oškodovanec pogreša klavirsko harmoniko znamke Hohner.

7 V Mengšu so nepridipravi iz avtomata za prigrizke izbezali nekaj drobiža.

Dolenjski policisti oprezajo za klavirsko harmoniko znamke Hohner.

6 Ob Zaloški cesti v Ljubljani so neznanci vlomili v ograjeno skladišče podjetja in iz štirih ladijskih kontejnerjev, naloženih na prikolicah tovornjakov, ukradli več sto lično zapakiranih sobnih koles. Lastnik je oškodovan za 10 tisoč evrov.

5 Na letališču Brnik so policisti 21-letnemu Ukrajincu zasegli 24 kilogramov rastline kat, ki je pri nas prepovedana, saj ima na uživalce podoben učinek kot amfetamini. Mladenič bo na sojenje zaradi trgovine z mamili počakal v priporu.

4 Kranjskogorski policisti so obravnavali dva smučarja, ki sta precej globoko pogledala v kozarec. Pri enem je alkotest nameril 0,97, pri drugem pa celo 1,15 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Oba so oglobili in ju varno pospremili v dolino.

3 V Seči je nekdo vlomil v staro leseno jadrnico, premetal kabino in izpraznil najden gasilni aparat.

2 Na Bledu je pri izplutju pletne eden od korejskih turistov padel v vodo, kar je na plovilu povzročilo zmedo, in v vodo je čofnilo še več korejskih turistov. Trije so zaradi podhladitve iskali zdravniško oskrbo.

1 V Parecagu so z dvorišča stanovanjske hiše ukradli bronasti kip Rudolfa Maistra na konju, in sicer pomanjšano repliko originala v Ljubljani. Vreden je 3000 evrov, težak pa osem kilogramov.