Dopustovanje

FOTO: Na Šrilanki pogrešal domačo govejo juho

Teja Pelko/Novice Svet24
5. 2. 2018, 21.30
Deli članek:

Glasbenik Klemen Mramor - Clemens se je odločil zimo za nekaj časa zamenjati za poletje.

osebni arhiv
Glasbenik se je za uspešno leto nagradil z oddihom na Šrilanki.

Odpravil se je na Šrilanko, kjer je užival v tamkajšnji naravi in kulinariki, obiskal pa je tudi lokalno šolo in učencem daroval različne šolske potrebščine.

osebni arhiv
Clemens med kuhanjem karija.

»Za Šrilanko sem se odločil, ker me je že od nekdaj zanimala ta država s številnimi naravnimi lepotami in kulturo, za katero moram priznati, da je bila sprva kar šok. Po dolgem času sem se na počitnice odpravil z agencijo. Za tako eksotične kraje, kakor je Šrilanka, je vredno imeti dobrega vodiča, pa tudi lokalnega vodiča, ki ve vse skrivnosti dežele, tudi tiste, ki po navadi niso v običajnih vodenih potovanjih. Tako bi izpostavil nepredviden obisk lokalne podeželske osnovne šole, kjer smo presenetili učence z našim obiskom, prav tako pa smo malčkom darovali različne šolske potrebščine, ki jih bodo več kot potrebovali,« nam je razkril Clemens.

osebni arhiv
Glasbenik kaže na eno od številnih Bud.

OBČUDOVAL NARAVNE DANOSTI IN POKUŠAL LOKALNO KULINARIKO

Glasbenik je še posebno užival v tamkajšnji naravi in razprostrtih pokrajinah kokosovih palm, plantaž ananasa, čaja in drugih tropskih sadežev. Kot velik ljubitelj karija pa je imel na potovanju možnost okusiti ogromno različnih karijev.

osebni arhiv
Privoščil si je tudi jahanje na slonu.

»Hrana je na splošno zelo zelo pekoča, tako da sem velikokrat zelo globoko dihal in si brisal pot s čela. Moram pa priznati, da bi se težko navadil, da bi riž in kari jedel vsak dan za zajtrk, kosilo in večerjo. Komaj sem že čakal domačo govejo juho in pražen krompir,« nam je zaupal Clemens, ki bi se kljub temu z veseljem vrnil tja in obiskal južne obale, kjer bi užival v oceanu in deskal na valovih. Na Šrilanko pa ga bodo v zasneženi Sloveniji spominjali različni spominki slonov iz ebenovine, ki je značilna za te kraje, njihova žgana pijača arak, ki je narejena iz kokosa, in še nekaj drugih kulinaričnih specialitet.

osebni arhiv
Zvezdnik je neizmerno užival v tamkajšnji naravi.

osebni arhiv
Obiskal je tudi lokalno šolo in učencem daroval različne šolske potrebščine.

osebni arhiv
Klemen Mramor Clemens - narava