OBISK

Kaj sta Melanijina starša počela v Sevnici?

Biserka Karneža/Reporter
5. 2. 2018, 20.00
Deli članek:

Lepo je slišati, da sta se v letu, ko je Melania Trump postala ameriška prva dama, odločila za odhod v domovino njena starša, Amalija in Viktor Knavs.

Profimedia
Zakonca Knavs s torto Melanio postrežeta tudi svojim prijateljem.

V Sevnico, kjer imata svoj dom, prijatelje in kjer se lahko snideta s svojimi sorodniki, sta se vrnila minulo jesen ter nato ostala doma kar dva meseca, vse tja do božičnih praznikov. To dokazuje, da jima je v domačem mestu lepo, da se počutita prijetno, tako kot poprej, preden sta se odločila, da se v ZDA pridružita svojima hčerkama Ines in Melanii.

Podjetni oče Viktor Knavs je bil rojen 24. marca 1944 doma v Radečah. Po koncu poklicne šole se je zaposlil v avtomobilski delavnici, delo je nadaljeval v Jutranjki kot šofer in kot trgovski potnik. Kasneje je ustanovil podjetje za prodajo avtomobilov in rezervnih delov.

Rojena v Avstriji Amalija Knavs, rojena Ulčnik, je iz Rake na Dolenjskem, rojena pa je bila 9. julija 1945 v avstrijskem Judendorf-Straßengelu.

V SLAŠČIČARNO PO MELANIO

Ob obisku Sevnice, kjer smo želeli izvedeti, kakšen je bil turistični utrip mesta v letu, ko je njihova najbolj znana domačinka postala ameriška prva dama, je bilo mogoče slišati, da sta bila starša Melanie Trump večkrat opažena v mestu. Pogosteje od svoje žene naj bi prihajal Viktor Knavs; letos ju znova pričakujejo na pomlad.

Slišati je, da kdaj pa kdaj zaideta v znano pekarno in slaščičarno Julija, kjer pripravljajo torto Melania. V njej lahko sproščeno posedita ter pokramljata ob kavici kot vsak drug običajen gost. Lahko se tudi sprehodita po mestu, ne da bi bila deležna pretiranih pogledov.

Med obiskom domačega kraja se lahko nemoteno vrstijo druženja v izbranem lokalu, da jima je všeč, kako skrbno so se v slaščičarni Julija posvetili pripravi torte Melania, potrjujeta z obiski ter naročili torte za družabne dogodke. Za Viktorja Knavsa ostaja nekaj običajnega tudi obisk prijateljev iz kluba Sava avto, s katerimi že vse življenje deli strast do avtomobilov – rad ima predvsem starodobnike. Prav tako ga je bilo mogoče videti še pri vseh drugih, običajnih opravkih.

VARNO POČUTJE

Vse lepo in prav, a vendarle, kako dobro znajo v občini Sevnica poskrbeti za njuno varnost, saj gre vendar za taščo in tasta ameriškega predsednika? »Verjamemo, da se v Sevnici počutita varno,« pojasnjujejo na sevniški občini. Povprašali smo še o tem, ali je bilo v Sevnici v letu po inavguraciji organizirano kakšno srečanje oziroma sprejem zakoncev Amalije in Viktorja Knavsa, ali sta bila morda kdaj vabljena na družabne dogodke v občini. Četudi je morda do srečanja prišlo, na občini tega ne želijo obešati na veliki zvon: »Zakonca gospa Amalija in gospod Viktor Knavs sta spoštovana Sevničana, sokrajana, someščana. Kot vsi imata pravico do zasebnosti, ki smo jo in jo bomo vedno spoštovali.«

Časopis Svet24
Hiša družine Knavs v Sevnici.

2 meseca sta konec lanskega leta preživela v Sevnici oče in mama Melanie Trump.

PO ULICI MELANIE TRUMP …

Kaj pa bi bilo mogoče povedati dobrega o Sevnici, če bi prva dama svojemu možu, ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu, ter njunemu sinu Barronu želela razkazati svoj rodni kraj? »Če oziroma ko bi do načrtovanja obiska prve dame v Sloveniji prišlo, bi se s predlogi gotovo aktivno vključili,« zatrjujejo na občini Sevnica: »Sevnica se je kot mesto v zadnjih letih bistveno spremenila, olepšala, izboljšala. Verjamemo, da bi bile točke, kot so Grad Sevnica, Lisca in druge, zanimive za obisk. Morda tudi obisk katerega od uspešnih sevniških podjetij, ki delujejo na področju modne industrije in stilnega pohištva. V Sevnici je gospa Melania Trump, kot rečeno, izjemno dobrodošla.«

V Sevnici se zavedajo, da bi bil obisk tako visokih gostov zagotovo državniški, z državnim protokolom, s katerim bi si želeli sodelovati. Za to, da bi po njej poimenovali kakšno ulico, se niso odločili, prav tako v Sevnici ni česa drugega njej v čast: »Ponos in spoštovanje ob dejstvu, da prva dama prihaja iz Sevnice, je bil izražen na drugačne načine.«

Časopis Svet24