Klic v sili

Uboj v Kamniških Alpah: Dejal, da ga je s kamnom prvi napadel oče

I.Č./R.T.
20. 9. 2016, 10.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

27-letni Janez je v preiskovalnem priporu. Tja ga je v petek zaradi ponovitvene nevarnosti poslala preiskovalna sodnica ljubljanskega okrožnega sodišča.

GRS Kamnik, Iztok Čebašek
Gorski reševalci so morali truplo prenesti po izjemno težki poti.

Zadnjih nekaj let naj bi se Janez Slevec ukvarjal z nepremičninami.

Janez je osumljen, da je v sredo svojega 49-letnega očeta Janeza Slevca iz Preserij pri Domžalah v medsebojnem obračunu pokončal s kamnom, nato pa truplo odvlekel do skalnega roba in ga potisnil v prepad.

Trdil, da se je zgodila nesreča

Po poročanju Slovenskih novic so tistega dne na številki 112 prejeli klic sina, ki je povedal, da je obtičal na Kamniškem sedlu, da ga je oče napadel s kamnom, on pa da ga je v samoobrambi udaril nazaj, … Skratka, da se je zgodila nesreča in da je oče padel v prepad.

GRS Kamnik, Iztok Čebašek
Po tej poti so gorski reševalci v dolino prenesli truplo.

Kri ni bila njegova

Gorski reševalci so ob prihodu najprej oskrbeli krvavega 27-letnika, ki razen nekaj prask in udarnin ni imel hujših poškodb. Kri torej ni bila njegova. Reševalci so ga s helikopterjem odpeljali v Kamnik, kjer ga je prevzela ekipa nujne medicinske pomoči. O dogajanju je bila obveščena tudi policija. Ti so na prizorišče prileteli s policijskim helikopterjem. Na podlagi zbranih informacij, najdenih sledi in utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja uboja so nato 27-letniku že v sredo odvzeli prostost, v petek pa z obtožnico privedle na zaslišanje.

Nima še moči

Slovenske novice poročajo, da sin pred preiskovalno sodnico ni predstavil svoje zgodbe – menda se je izgovoril, da zato še nima dovolj moči. Njuni bližnji naj bi bili prepričani, da ni bil sposoben zagrešiti očetomora, saj nikoli nista bila v sporu, izsledki preiskave pa zaenkrat kažejo, da je krivec on. Ker je v priporu, ga na očetovem pogrebu ne bo.