Deloma plohe

Pozor! Vremensko pogojene težave in okrepljeni bolezenski znaki

J.P./STA
20. 9. 2016, 09.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno se bodo pojavljale rahle krajevne padavine, deloma plohe. V Prekmurju bo pihal severni veter, na Primorskem dopoldne šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 21, na Primorskem okoli 24 stopinj Celzija.

Profimedia
Občasno se bodo pojavljale rahle krajevne padavine, deloma plohe.

Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Ponekod v notranjosti Slovenije se bo zjutraj in dopoldne zadrževala nizka oblačnost. Pihal bo šibak vzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 12, ob morju in na Goriškem okoli 14, najvišje dnevne od 16 do 20, na Primorskem do 23 stopinj Celzija.

Obeti: V četrtek bo povečini sončno z meglenim in svežim jutrom. Na Primorskem bo dopoldne še pihala šibka burja. V petek bo sprva precej jasno z jutranjo meglo po nižinah, nekaj več oblačnosti bo na Primorskem. Popoldne se bo od severa zmerno pooblačilo, v notranjosti ni povsem izključena kakšna kratkotrajna ploha.

Vremenska slika: Nad srednjo Evropo in Alpami je območje enakomernega zračnega tlaka. Nad naše kraje doteka od severa razmeroma hladen in občasno tudi dokaj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo spremenljivo oblačno, tu in tam bodo nastajale krajevne plohe. Jutri bo sprva zmerno do pretežno oblačno, čez dan pa bodo tudi daljša sončna obdobja. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka, v Kvarnerju zmerna burja.

Biovreme: Pri občutljivih ljudeh se bodo še pojavljale manjše vremensko pogojene težave, tudi nekateri bolezenski znaki bodo še lahko okrepljeni. Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večja previdnost.