TRAGIČNO

FOTO: Pijan ubil dve deklici

uk
31. 8. 2016, 07.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Na Hrvaškem še vedno odmeva smrt 15-letnih deklet, ki sta umrli v prometni nesreči v soboto. Na plan pa prihajajo nekatere podrobnosti žalostnega dogodka.

Facebook
Deklici bodo pokopali danes na lokalnem pokopališču.

Sara J. in Sara P. sta umrli v noči na nedeljo pri mestu Resnik v bližini Pleternice. Prijateljici sta po navedbah bližnjih večkrat prespali druga pri drugi in nič drugače ni bilo na usodni dan. Le da sta tokrat prosili starše, da ju pustijo v bližnje mesto na zabavo, v spremstvu sestre Matee (20) in njenega fanta Tomislava B. (22). Starši so privolili in vsi štirje so se odpeljali na zabavo. Za obe Sari je bil to prvi odhod v bližnje večje mesto na zabavo in žal tudi zadnji.

Facebook
Deklici sta spali na zadnjih sedežih, ko se je zgodila nesreča.

Nesreča

Po poti nazaj je namreč Tomislav izgubil oblast nad vozilom in zletel s ceste. Pri tem je z vozilom zadel betonski zid. Od sile udarca je obe deklici, ki sta spali na zadnjih sedežih, vrglo iz avtomobila in obe sta umrli na kraju nesreče. Za Tomislava se je nato izkazalo, da je imel v krvi 1,35 promila alkohola. Sosedje so povedali, da ne morejo verjeti, da deklic ni več, dodali pa, da Tomislav sicer ni bil znan po tem, da bi pil. Očitno je le na tej zabavi popil preveč in žal se je za deklici končalo tragično.

Sosed, ki ni želel biti imenovan: »Ne razumem, kako da je bil Tomislav pijan, saj ni nikoli pil«.

Dan žalovanja

Župan občine Čaglin Dalibor Bardač je zaradi smrti deklic 31. avgust razglasil za dan žalovanja. Policija je znova opozorila na škodljive posledice vožnje pod vplivom alkohola, mnogi na svetovnem spletu pa so ponovno zahtevali ničelno toleranco glede stopnje vsebnosti alkohola v krvi med vožnjo. Mnoge študije namreč govorijo o tem, da če ima voznik možnost, da denimo spije eno pivo, marsikdo popije še kakšnega več, saj misli, da kljub temu ne more »napihati«. A v Tomislavovem primeru se je zgodilo, da zaradi alkohola ni mogel obdržati nadzora nad vozilom. Četudi je bilo v njegovem primeru prvič, je bilo enkrat preveč. In žal sta zaradi tega ugasnili dve mladi življenji.