Na zatožno klop

Razvpiti zdravilec Oscar

pk
31. 8. 2016, 07.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Doktor Oscar, ki zadnja leta deluje na Goriškem, naj bi bil mazač in oderuh; teh dveh kaznivih dejanj ga namreč bremeni obtožnica. Kmalu se bo moral o krivdi izreči na sodišču.

profimedia
Doktor Oscar je obtožen mazaštva in oderuštva.

O njem še vedno ni znanih več podrobnosti – kdo točno je, kako deluje in kako ljudje prihajajo v stik z njim –, saj je njegov kontakt praktično nemogoče izbrskati. Ve se, da je Hrvat, star 59 let, ki deluje pod nazivom doktor Oscar, njegovo pravo ime naj bi sicer bilo Oskar Keleminović.

Youtube
Zdravilec iz Nove Gorice, ki je sicer po rodu Hrvat, je delal tudi drugod po Sloveniji. Za seboj ima vsaj deset let delovanja v alternativnih vodah.

Pacient dr. Oscarja:

»Zdravil je mojo ženo, bolno z rakom. Predpisal ji je jedilnik, dal nekaj praškov. Rezultata nobenega. Plačala sva pa precej.«

Mazač in oderuh

Številni so se na njegov račun razpisali na svetovnem spletu; predvsem tisti, ki z rezultati zdravljenja in zneskom, ki so ga morali za to plačati, niso bili zadovoljni. Njegove stranke poročajo, da se je rad ukvarjal predvsem s težkimi primeri, z bolniki z zahtevnimi diagnozami, za kar je, če je zdravljenje trajalo nekaj mescev, računal vrtoglave zneske – več tisoč evrov. Nekateri njegovi pacienti sicer poročajo o čudežnih ozdravitvah, drugi so domov odhajali polni obljub in praznih denarnic. Omenjali so celo, da jih je nagovarjal k opustitvi zdravljenja v uradni medicini. 

STA
Med njegovimi pacienti naj bi bil tudi nekdanji predsednik Republike Slovenije Janez Drnovšek, ki je zdravilca zelo spoštoval.

Alternativni zdravilec je za zdravljenje med drugim uporabljal praške, zeliščne mešanice in druge pripravke, ki so mu jih, ko so pri njem lani, potem ko ga je eden od njegovih pacientov zatožil o njegovem sumljivem početju, zasegli pri hišni preiskavi. 

59-letni alternativni zdravilec iz Goriške bo kmalu moral zagovarjati svoje sporno početje.

Takrat so mu policisti odvzeli prostost in ga privedli pred novogoriškega preiskovalnega sodnika. Ta pripora ni odredil, je pa odredil tedensko javljanja na policiji, kar je možakar tudi upošteval.

Znani pacienti

Zanimivo o njem je to, da naj bi njegove zdravilske usluge povezovali z več znanimi osebnostmi; pri njem naj bi se zdravil nekdanji predsednik Slovenije Janez Drnovšek. Ta naj bi gospoda izjemno spoštoval in se dosledno držal njegovih napotkov. Pomoč pri njem naj bi iskali vsaj še dve javno dobro poznani osebnosti: Silvio Berlusconi in Boris Jelcin

STA
Pri Oskarju Keleminoviću naj bi svoje zdravstvene težave poskušal reševati tudi Silvio Berlusconi, italijanski politik in poslovnež.

Po dolgotrajni preiskavi je tožilstvo spisalo obtožnico, ki sicer ni pravnomočna, saj mu še ni bila vročena. Doktor Oscar se bo tako kmalu moral podati na sodišče in povedati, ali je očitanega kriv ali ne. Predvideva se, da se bo to zgodilo še letos. Njegovi odvetniki so se v tem času že aktivirali in vlagali ugovore. 

Oscar, ki je že leta prej zdravil tudi drugod po Sloveniji, naj bi zdravil brez za to potrebnih licenc in brez registrirane ambulante. Preiskovalcem je sicer predložil diplomo ene od vzhodnoevropskih medicinskih fakultet.