Vrglo ju je iz avta

Smrt dveh 15-letnic: bili sta najboljši prijateljici, tudi umrli sta skupaj

R.T.
29. 8. 2016, 09.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Dekleti pa sta bili neločljivi prijateljici, skupaj sta hodili že v osnovno šolo. Usodne noči sta žal tudi umrli skupaj.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V hudi prometni nesreči, ki se je zgodila v noči na nedeljo pri hrvaškem mestu Resnik pri Pleternice, sta umrli mladi, komaj 15 let stari dekleti. Sara J. in Sara P. sta bili najboljši prijateljici, ki sta večino prostega časa preživljali skupaj. In skupaj ju je vzela tudi prezgodnja smrt.

Dekleti sta se z avtom znamke volkswagen passatom, ki ga je vozil 22-letni Tomislav B., fant 20-letne Mateje (sicer sestre Sare J.), okoli 4.30 ure vračali domov. Pot je prekinila strašna tragedija.

V enem trenutku je Tomislav izgubil nadzor nad vozilom, zapeljal na nasprotni vozni pas, zletel s ceste in trčil v betonski steber javne razsvetljave. O sili trčenja priča dejstvo, da je počil tudi steber, avto pa je bil popolnoma uničen.

Dekleti, ki sta sedeli na zadnjih sedežih, nista bili privezani z varnostnimi pasovi, in ju je vrglo iz vozila. Umrli sta na kraju dogodka, skupaj, ločil ju je le meter in pol razdalje.

"Slišali smo avto, ki je peljal mimo hiše. Z ženo se nama je zdelo, da se pelje z veliko hitrostjo, že čez nekaj trenutkov pa smo zaslišali sirene. Avto je bil popolnoma uničen. Vse je zdelo neresnično," je za portal 24sata.hr povedal domačin Ivan. Voznik passata je v nesreči dobil lažje poškodbe in so ga zadržali v Splošni bolnišnici Požega, Matejo pa so že odpustili v domačo oskrbo.

Voznik je imel v organizmu  1,35 promila alkohola. Z Matejo sta bila v razmerju dve leti , menda pa gre za dobrega fanta. Meščani o njem niso našli žal besede.

Dekleti pa sta bili neločljivi prijateljici, skupaj sta hodili že v osnovno šolo.  Velikokrat sta prespali druga pri drugi. Usodnega večera pa je Sara še poklicala mamo in ji rekla, da se vračajo iz Pleternice ter da naj ne skrbi. Kmalu po klicu pa sta dekleti umrli. Meščani v solzah pravijo: To je usoda. Odšli sta tako, kot sta živeli – skupaj.