Rockefeller

101-letni tajkun si je privoščil že sedmo srce

R.T.
29. 8. 2016, 09.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

101 leto šteje magnat David Rockefeller, ki je menda prestal že 7. presaditev srca – več kot pa katerikoli človek.

Reuters
David Rockefeller, član Bilderberga in najstarejši milijarder na svetu, je eden izmed najvplivnejših ljudi sploh.

Vreden naj bi bil približno tri milijarde dolarjev. In čeprav ga v tem oziru prekašajo številni tehnološki nadobudneži, je najbogatejši med bogataši »stare šole«. David Rockefeller je najstarejši Rockefeller, položaj glave družine pa je zasedel julija 2004.

Upa, da bo dočakal 200 let

Rojen leta 1915 v New Yorku je odrastel v devetnadstropni hiši – najvišji zasebni rezidenci v mestu. Bankir je danes izvršni direktor korporacije Chase Manhattan.

Prvič so mu srce presadili leta 1976, potem ko mu je po dramatični prometni nesreči odpovedalo. Sledila je operacija, teden dni pozneje je že tekal naokoli. Pri 99 letih je dobil šesto srce. Takrat je povedal: »Vsakič, ko dobim novo srce, se počutim, kot da me preveva nov dih življenja. Ljudje me pogosto vprašajo, kaj je skrivnost moje dolgoživosti. Vedno jim odgovorim enako: ljubite življenje. Živite preprosto, igrajte se s svojimi otroki, uživajte v stvareh, ki jim imate, preživljate čas s prijatelji.«

Rockefeller, ki so mu leta 1988 in 2004 presadili tudi ledvice, je nekoč v šali dejal, da upa, da bo dočakal 200 let. S tako edinstvenim dostopom do organov se mu besede kaj lahko pozlatijo.