Vožnja pod vplivom alkohola

Kaj je oče prosil voznika, ki mu je skoraj povozil hčerko

R.T.
19. 4. 2016, 08.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Bilo je povsem instinktivno. V eni sekundi je zagledal prihajajoči avtomobil, v drugi pa je voziček potisnil na vozišče, ker desno ni mogel.

Otroka so nemudoma prepeljali v bolnišnico.

Za volanom Audija A6, ki je v soboto okoli 10. ure skrenil z vozišča, trčil v semafor in pri tem skoraj povozil očeta in njegovo trimesečno hčerko, je sedel 46-letni Miroslav Stanojević.

Tragedijo so na zagrebški ulici Ilica preprečili očetovi dobri refleksi. Stojanović, ki je v krvi imel 1,77 promila alkohola, je srbski poslovnež, lastnik tvrdke Carvel s sedežem v Beogradu in s pisarno v Zagrebu.

Miroslav Stanojević in Giselle Bundchen

Imel je le eno prošnjo

Srečni oče je imel za voznika le eno sporočilo – prosil ga je, da nikoli več ne sede za volan avtomobila vinjen. Junak noče, da njegovo ime pride v javnost. Je pa pohvalil hitro reakcijo reševalcev, ki so njegovo hčerko prepeljali v Klaićevo bolnišnico. Domov je šla še isti dan. Dobila je le nekaj prask po glavi, oče pa je v nesreči utrpel poškodbo noge.

Kaj pa kazen? Srbskega podjetnika so kaznovali po hitrem postopku. Plačati mora globo v višini 2500 evrov, za dve leti pa so mu odvzeli mednarodno vozniško dovoljenje, kar je najvišja možna kazen, ki jo predvideva hrvaški zakon o varnostni cestnega prometa.