Črna kronika

Slovenski veleposlanik obdolžen spolnega napada na mladoletno osebo?

M.R./M.J.
7. 4. 2014, 19.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Predčasno odpoklicanemu madridskemu veleposlaniku Petru Rebercu bodo sodili za zaprtimi vrati.Nekdanji veleposlanik v Španiji Peter Reberc ne priznava kaznivih dejanj spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let, in prikazovanja, izdelave, posesti in posredovanja pornografskega gradiva, na katerem so prikazane mladoletne osebe.

Dolenjski list

Pred novogoriškim okrožnim sodiščem je te dni potekal predobravnavni narok, ki daje obdolženim možnost, da se v zameno za priznanje krivde s tožilstvom pogodijo za nekoliko milejšo kazen. Ker Reberc krivde ne priznava, se bo glavna obravnava predvidoma začela junija, sodili pa mu bodo za zaprtimi vrati.

Arhiv Svet24

Spomnimo. Reberca so iz Madrida predčasno odpoklicali leta 2010 zaradi neupravičene porabe proračunskega denarja za delovanje veleposlaništva. Reberc je iz Madrida moral tudi zato, ker je nabavil za 11.490 evrov različnega orodja in kuhinjskih pripomočkov, na davkoplačevalske stroške pa si je omislil celo puščavskega skakača. Kmalu po odpoklicu pa so na dan pricurljale podrobnosti o njegovi domnevni spolni sprevrženosti ...