Slovenija

Hrvat s terencem obtičal v strugi Soče

R.M.
7. 4. 2014, 18.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, premetenih in neumnih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

V Gornjem Gradu so policisti obravnavali vlom v skladišče plinskih jeklenk. Malopridnež je odnesel 19 polnih in 14 praznih jeklenk.

Vandal, ki je poškodoval aluminijasta vrata enega od stanovanjskih blokov v Vipavi, je povzročil za okoli 100 evrov škode.

Z gradbišča na Letališki cesti v Ljubljani je neznano kam izginilo priklopno vozilo s črpalko za črpanje betona. Podjetje je oškodovano za okoli 40.000 evrov.

Pomurski policisti so obravnavali tujca, ki je poskušal plačati gorivo z bankovcem v vrednosti 200 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

V Babni Gori so policisti obravnavali vlom v počitniško hišico. Lastnik pogreša več kot 70 kosov suhomesnatih izdelkov in šest kovinskih vrtnih stolov.

V Stari Novi vasi pri Križevcih je malopridnež iz gasilskega doma odnesel dva zvočnika in ojačevalec. Škode je za nekaj sto evrov.

Primorski policisti so v Izoli obravnavali vlom v zobno ordinacijo. Nepridiprav je odnesel za 5.000 evrov zobozdravniške opreme.

V okolici Velikih Lašč je neznanec vlomil v stanovanjsko hišo in lastniku ukradel lovski puški, vredni okoli 2.000 evrov.

Na pokopališču v okolici Sevnice je neznanec poškodoval nagrobno ploščo in povzročil za okoli 2.000 evrov škode.

Bovški policisti so obravnavali državljana Hrvaške, ki je po strugi reke Soče vozil terensko vozilo. Zaradi kršitev zakona o pravilih cestnega prometa in uredbe o prepovedi vožnje z vozili v naravnem okolju so policisti 48-letniku izrekli globo. Ker možakar ni mogel speljati iz struge Soče, so policisti obvestili bovške gasilce, ki so poskrbeli za odstranitev terenskega vozila iz reke.