Karmična diagnostičarka

Napočil je čas nenadnih pretresov in potresov

Sonči Nered Čebašek
12. 1. 2024, 15.52
Deli članek:

Karmična diagnostičarka in učiteljica akaških zapisov Aleksandra Winkler Drole je zelo zaželena sogovornica, saj nam sedanji in prihodnji čas ne le razumljivo razloži, temveč vedno obdari tudi z nasveti za življenje in širšim pogledom na svet.

Dreamstime
Kakor na zemlji, tako v nebesih, predstavlja tudi za Sloveijo v kolektivni zavesti naslednje: kakršen je narod (kolektiv), takega vodjo si izbere.

Za leto 2022 nam je Aleksandra prav na teh straneh napovedala, da bo na testiranju energija ognja, v letu 2023 pa energija zraka in nevarnosti iz zraka (dež, poplave, veter z nevihto …), in njeni uvidi so še kako držali.

»Novo leto pa nas v kontekstu karme testira na področju zemlje. Zemlja je naša mati domovina, torej bo na preizkušnji domoljubni duh, kot tudi vprašanje, če in kako ter kje bi najbolje živeli. Ostati ali se odseliti,« pravi Aleksandra in nadaljuje: »Leto 2024 bo dobro za vse, ki so in bodo povezani z dušo – in sledijo ali bodo sledili svojim dušnim željam ter hrepenenju. Testira se odnos do sebe. Nato odnos do svojih najbližjih, partnerja, otrok in staršev. Na tretjem mestu je odnos do okolja. Vendar se vse začne pri sebi. Drugi so le odraz naše privlačnosti. V letu bo mnogo privlaka po sistemu: kakor v meni, tako zunaj mene.«

ENERGIJE ŠTEVILA 8

Leto 2024 je v seštevku energija 8, ki jo sogovornica nazorno opiše: »Osmica predstavlja dva kroga in neskončen pretok: kakor zgoraj, tako spodaj, kakor zunaj, tako znotraj. Za vse te trditve velja tudi obratno. Žalosten, razočaran človek (energija znotraj) vidi vse tako sivo, črno tudi izven sebe – v zunanjem svetu. Kakor na zemlji, tako v nebesih, pa predstavlja v kolektivni zavesti slednje: kakršen je narod (kolektiv), takega vodjo si izbere. Čeprav mnogi menijo, da nimajo nič pri izbiri in so preprosto lutke – marionete nekega sistema.

Vedno poteka obojestranska izmenjava energije – delavec in delodajalec. Vedno sta za sodelovanje »kriva« (zaslužna) dva.«
V nadaljnjem pogovoru se z Aleksandro dotakneva kar konkretnih področij v Sloveniji ter se seveda podava tudi v ezoteriko.

PREIZKUŠNJE NA SLUŽBENEM PODROČJU

Slovenijo čaka veliko nevšečnosti pri razkrivanju politike kadrovanja, zaposlovanja in odnosov med delavcem in delodajalcem, med avtoriteto in odvisnim – podrejenim.

Najnižja zajamčena invalidska pokojnina ne zadošča osnovam preživetja in posledično mnogi trpijo na delovnem mestu, ki jim škodi. Skrb za zdravje mora biti osnovna človeška vrednota. Zdravi in bogati se tega ne zavedajo (dovolj). Mnogim bo prekipelo in opozarjali bodo na svoje nevzdržne razmere. Stavke in protesti bodo vse pogostejši in obsežnejši.

Aleksandra Winkler Drole
Totem sove šepeta: ne bodimo leni in nespametni, temveč modri in aktivni.

UNIFORMA: ZDRAVSTVO, POLICIJA, GASILCI, SODSTVO IN POLITIKA

Vsi uniformirani poklici ter njihova junaška dejanja (npr. gasilci) in izjemni dobrodelni podjetniki (Boscarol) bodo izstopili iz povprečja in pokazali sliko, ki jo bomo vsi občudovali. Mnogi dobri novinarji bodo s svojo nepristranskostjo zasloveli, medtem ko bodo na drugi strani ekstremi skorumpiranega sistema, ki bo najbolj dejaven v zdravstvu in sodstvu.

ŠOLSKI SISTEM V LETU 2024

Številni dobri učenci bodo na študij odpotovali v bližnje države EU, saj bo naš nekdaj brezplačni dodiplomski in podiplomski študij postal plačljiv. Cene šolnine pa se v mnogih državah EU tako znižajo, da omogočijo dostojno življenje in uspešno šolanje z izjemnimi možnostmi zaposlitve že med študijem oziroma bivanjem v tujini.

ZEMLJA, KMETIJSTVO IN ŽIVINOREJA

Novo leto nam prinese v razmislek številne nevarnosti uvoza iz držav, kjer hrana ni dovolj kontrolirana. Kar nekaj živil z nedovoljenimi pesticidi in drugimi škodljivimi substancami bo pristalo na naših trgovskih policah. Žal država ne ščiti dovolj svojega pridelovalca – domačega kmeta. Pomembna je naša zavest, da je treba kupovati domače, od soseda, ki ga poznamo in mu zaupamo.

DUŠNE POVEZAVE

V letu 2024 je pomembna dušna povezava s sorodnimi dušami in dušo dvojčico, kot je tudi čaščenje naših neživečih prednikov.
Mnogi ljudje, ki so zanemarili dušni vzgib, tisto tiho hrepenenje duše po tem, da bi bili tam, kamor si iz srca (beri: iz duše) želijo, se odločajo izključno razumsko in izbirajo morda nepravo okolico. Primer zgolj razumske izbire, ki izključuje dušno hrepenenje, je selitev zaradi boljšega zaslužka v tujino, čeprav ne bi radi zapustili doma, ali vztrajanje v slabih odnosih zaradi prepričanja, da ni možnosti spremembe na bolje ...

Sabotiranje duše se bo slabo obneslo, saj je naša dušna narava kot vodilo. Naša duša si izbere telo (predniška genetska karma), da se lahko manifestira v vsem svojem poslanstvu, zato je pomembno, da naše telo ne sabotira – se ne upira dušnemu vodstvu.
Primer sabotaže duše: »Saj bi se odločil za spremembe, pa me je strah … « Tako mnogi živijo v coni udobja, ostanejo pri starših, čeprav so že v zrelih srednjih letih.

Dušna povezava, navezanost je lahko koristna – konstruktivna ali pa destruktivna.

V prvem primeru je izmenjava energije zadovoljujoča za obe strani, v drugem primeru pa človeka izčrpava. Človek je lahko sam sebi največji sovražnik – deluje tako, da sam sebi povzroča trpljenje.

Pixabay
Na slikah, ki jih namenimo čaščenju prednikov, nikoli ne smejo biti ljudje, ki še živijo.

PREDNIKI IN NAŠ DOLG DO NJIH

Zavedanje, da smo del verige, rezultat vseh naših prednikov, nas spominja nanje in jih ohranja žive v spominu. A po njih nismo podedovali le fizičnih značilnosti (nos, lasje, oči, telesna zgradba), temveč tudi druge kvalitete, kot so prijaznost, sočutje, glasbeni ali športni duh … Poleg tega smo prevzeli dušne kvalitete, ki se odražajo v vzorcih, programih in prepričanjih, in čeprav so te lastnosti manj opazne na prvi pogled – bodo letos zelo na preizkušnji.

Karma ni kazen, je priložnost, da popravimo, kar smo ali so naši predniki pustili nedokončano in nerazrešeno. Karma je delovanje in se izraža skozi našo svobodno voljo. Imamo svobodno voljo – izbire. Torej bodimo odgovorni in povezani s predniki. Podarili so nam na primer hišo, vendar ta potrebuje prenovo, vzdrževanje … To pa je naša odgovornost. To je naš dolg do njih in spoštovanje njihovega darila. Svoje vedenjske vzorce, prenesene od prednikov, lahko spremenimo, popravimo, dodelamo in tako izboljšamo sami sebe.

OBRED ČAŠČENJA PREDNIKOV

Obrede čaščenja in daritve prednikom so izvajali že mnogi staroselci, na primer Indijanci, ki so častili svoje korenine in bili ponosni potomci svoje vrste. Izvajanje obreda je zelo preprosto. Vse, kar potrebujemo, je priprava jedi in pijače, ki ju podarimo na oltar in prikličemo svojega prednika.

Potrebujemo disciplino, da bomo vsak dan, sedem dni zapored, ob istem času sedeli poleg oltarja. Ko prižgemo svečo, svojim krvnim prednikom posvetimo molitev. Molimo tako, da ime vsakega prednika izgovorimo trikrat, nakar se jim zahvalimo in pošljemo ljubezen.

Zaupati težave krvnim prednikom seveda ne pomeni zaprositi jih za nov par čevljev ali zahtevati, naj posredujejo, da vas bo ljubimec poklical še danes zvečer. Prednike prosimo, da posredujejo v resnih življenjskih situacijah, kot so izguba službe, bolezen, prekinitev določenega odnosa – to so primeri, ko lahko prednike zaprosimo za pomoč.

Če menite, da v življenju nimate resnejših težav, jih preprosto zaprosite za vodstvo v vsakodnevnem življenju. Zaprosimo jih za zdravje nas samih ter tistih, ki jih imamo radi, in za blagostanje doma.

Kmalu boste ugotovili, da vaše molitve postajajo precej kompleksne, sploh če se v vašem življenju veliko dogaja. Prostor, namenjen čaščenju prednikov, lahko opremite povsem po svoje. Nekateri v en kot prostora namestijo mizo in nanjo fotografije pokojnih prednikov. Vendar previdno: na slikah, ki jih namenimo čaščenju, nikoli ne smejo biti ljudje, ki še živijo. Na slikah smejo biti le pokojni krvni predniki, uporabite lahko tudi svoje fotografije, vendar pa od nikogar drugega, ki še živi. Poleg slik lahko na mizo postavite stvari oziroma predmete, ki so jih predniki imeli najraje. Na primer karte za vse tiste, ki so radi igrali tarok, ali druge igre, kavo, cigare, sadje, bombone in podobno.

Zavedati se je treba, da se lahko rešitev problema, ki smo ga zaupali svojim prednikom, pojavi v najrazličnejših oblikah in na najrazličnejše načine. Lahko da se vam bo eden od prednikov pojavil v sanjah in vam predlagal, kako lahko najbolje rešite neki problem.

Morda problema preprosto ne boste več občutili oziroma opazili. Lahko se zgodi, da bo nenadoma izginil in ga preprosto ne bo več, iz kateregakoli razloga že. Ko prosite prednike, naj vam pomagajo, bodite tudi odprti za rešitev težav, ki vas pestijo. Vedno imejte pri roki pisalo, da si boste lahko rešitve, ki jih boste dobili v sanjah, zapisali, še preden bodo spomini na sanje zbledeli v jutru.

TRANSFORAMCIJA, PREPOROD, ENERGIJA IN MODROST SOVE

V tem letu bo prenova tista prava izbira. A naj ne bo prenova taka, da bi škodovala naši duši. Kot je treba pri obnovi hiše upoštevati okoljski vpliv (videz), statiko (temelje), je treba pri prenovi nas samih upoštevati in prilagoditi spremembe na način, da postanemo najboljša verzija sebe, in ob tem imajo koristi naši najbližji ter vsi živeči v našem ožjem in širšem okolišu.

(P)ostanimo najboljša verzija sebe. Aktivirajmo vse dobre predniške lastnosti, podedovane in prevzete, ter opravimo napake, pomanjkljivosti … vse, kar nas oddaljuje od radosti in obilja. Nikakor ne bodimo leni in nespametni, temveč modri in aktivni, kot nam to modrost predstavlja totem sove.

...................

Aleksandra Winkler Drole
Talisman Dušna povezava je za trenutni čas idealen.

Dobrodelni talisman

Talisman Dušna povezava nam pomaga osvetliti nezavedni del sebe – za vzdrževanje dobre dušne oziroma srčne povezanosti. Letos bo na preizkušnji naša predniška karma, prek katere se izražamo (vede ali nevede) in nas to vodi k uspehu ali pa nam povzroča zastoje in soočanje s porazi, predvsem v odnosih (poslovnih in zasebnih). Na podlagi dobre ozaveščenosti izbiramo dobre odločitve, z dobrimi odločitvami pa ustvarjamo dobro karmo. Karma je šola in ni kazen. Je priložnost za učenje in odpravljanje preteklih napak, tudi napak svojih prednikov. Z dobro karmo ustvarjamo dobro usodo.