Triki

Kdaj in kako izzivati srečo

Neja Kralj
7. 9. 2023, 16.20
Deli članek:

Ljudje pri igrah na srečo uporabljajo različne trike, za katere verjamejo, da jim bodo prinesli uspeh.

Profimedia
Za pridobitev dobitkov v igrah na srečo obstajajo tako praznoverja kot konkretni napotki.

Od igranja na razne domišljene sisteme in opiranja na »dobitne« statistike do malih praznoverij, ki naj bi prinesla uspeh ... Tudi feng šuj ima svoje zapovedi, ki jih velja preizkusiti, nasvete, kako do dobitka pri igri na srečo, pa delijo tudi astrologi.

BARVE

Rdeča barva je barva sreče. Stari Kitajci od nekdaj hranijo denar v rdečih denarnicah, saj rdeča privlači bogastvo in nevtralizira negativno energijo. Zato loterijski listek ali srečko vedno hranite v rdeči denarnici. Na dan, ko vplačujete igro, prav tako oblecite nekaj rdečega.

PROSTOR

Prave besede
Mojstrica urokov Marjetka Jeršek svetuje besede, ki naj bi jih izgovorili, ko oddajamo loterijski listek ali kupujemo srečko: "Vse skrbi pustim vnemar, naj zasuje me denar."

Če izpolnjujete loterijski listek med štirimi zidovi, se potrudite prostor opremiti z elementi, ki privlačijo denar. Po filozofiji feng šuj so to dekoracije v rdečih, zelenih ali vijoličastih odtenkih, ki zagotavljajo bogastvo. Seveda obstajajo izjeme, kadar vam niti ena od omenjenih barv ni prav všeč. V tem primeru namreč njihova moč ne bo delovala za pritegnitev denarja v življenje. Po feng šuju je pomembno tudi, kako ste usklajeni oziroma uravnoteženi s prostorom, kjer preživljate veliko časa.

SHRANJEVANJE

Kitajci verjamejo, da imajo prav posebno moč kovanci, najdeni na ulici; treba jih je shraniti v (rdečo) denarnico in imeti pri sebi ves dan, da bi vas spremljala sreča. Kitajski običaj je, da srečne kovance podarjajo na porokah ali ob proslavljanju novega leta. Vi pa ga imejte ves dan v denarnici ob izpolnjenem loterijskem lističu.

ČIŠČENJE

Zadnje, a ne najmanj pomembno pravilo za pritegnitev denarja je, da se rešite starih stvari v svojem domu, da bi nove lahko zasedle svoje mesto.

PRAVI DAN

Četrtek je najboljši dan za igranje iger na srečo, ker mu vlada Jupiter. Tako trdijo poznavalci astrologije, ki se sklicujejo na starodavne povezave med dnevi v tednu in planeti, iz katerih dobimo vrsto dodatnih informacij o karakteristikah posameznih dni.
Jupiter namreč v astrologiji velja za planet blagostanja, ki nam vedno ponuja več od želenega. Zato je četrtek dan, ko lahko opravljamo vse aktivnosti, pri katerih za uspešen razplet potrebujemo »pomoč z neba«. Četrtek je tudi odličen dan za opravljanje izpitov, duhovnost, večje posle ali organizacijo humanitarnih akcij. In ker Jupiter vse pomnoži z veliko hitrostjo, je četrtek posebej primeren dan za polog denarja v banko – če ga še imate, pa je seveda pametno odigrati igro na srečo … in boste denar položili prihodnji četrtek.