Kozarček ali dva

Alkohol in nebesna znamenja: Od omejencev do razuzdancev

Neja Kralj
6. 9. 2023, 15.35
Deli članek:

Astrologija je tisočletja stara in priznana veda ter privlači množice ljudi, ki jih zanimajo skrivnosti nebesnih teles in njihovih vplivov na naše življenje.

AdobeStock
Zvezde in planeti oblikujejo tudi naš odnos do alkohola. Datum rojstva zaznamuje celo vaš način pitja.

Vsako astrološko znamenje ima svoje značilnosti, vključno z odnosom do različnih vidikov življenja, med njimi seveda tudi do alkohola.

Pa si oglejmo, kako se različna znamenja soočajo s to opojno snovjo.

OVEN

Ovni, rojeni v znamenju ognja, se s svojo energijo in samozavestjo radi preizkušajo v pitju raznolikih alkoholnih pijač. So zabavna družba in radi popestrijo družabne dogodke, vendar morajo biti previdni, da ne prestopijo zdrave meje, saj se pod vplivom alkohola njihova impulzivnost lahko okrepi.

Hitri opis

Nadzor nad pitjem izgubijo hitreje kot mobilni signal v gozdu.

BIK

Trdni in stabilni biki cenijo kakovostne alkoholne užitke. Radi se prepustijo razvajanju z dobrimi vini, viskijem in konjakom ter uživajo v udobju in prefinjenosti. Kar pogosto pa se biki preveč razpustijo in alkohol uživajo čezmerno, zato morajo biti pozorni na svoje meje.

Hitri opis

Biki in alkohol – bolj stabilna zveza kot odnos Ross in Rachel.

DVOJČKA

Radovedni dvojčki se radi igrajo z raznolikimi okusi in mešanicami alkoholnih pijač. So družabni in okretni v komunikaciji, kar jih naredi odlične sogovornike ob kozarčku. Paziti morajo le, da ne pretiravajo, saj zaradi svoje narave hitro popijejo kozarec preveč.

Hitri opis

Ob alkoholu se obnašajo kot otroci pred bonbonjero – vedno se odločajo za različne okuse.

RAK

Čustveni raki imajo radi domače in intimno vzdušje, zato pogosto alkohol uživajo v udobju doma. Pomaga jim, da se sprostijo in povežejo s čustvi. Včasih pa lahko čezmerno uživanje alkohola pomeni beg pred čustvi, zato morajo paziti, da ohranjajo ravnotežje.

Hitri opis

Raki pijejo doma kot profesionalci – njihov pravi zavetnik je kavč.

LEV

Dominantni in družabni levi najbolj uživajo v alkoholni ponudbi, ki ni povsem običajna. Radi izstopajo in radi gostijo družbe, ki jim je popivanje ljubo. Včasih pa se lahko pod vplivom alkohola pretirano izpostavijo ali postanejo preveč dominantni.

Hitri opis

Levi in alkohol – kot bi imeli svoj lasten festival.

DEVICA

Natančne in premišljene device ohranjajo nadzor nad svojim uživanjem alkohola. Raje izberejo zmerno pitje, saj želijo ohraniti jasnost uma in nadzor nad situacijo. Kozarčka ob posebnih priložnostih seveda ne zavrnejo, posebej če gre za kakšno imenitno pijačo.

Hitri opis

Njihov režim pitja ima več korakov – kot na primer popolna skrb za kožo.

TEHTNICA

Tehtnice cenijo ravnovesje in harmonijo ter rade uživajo v alkoholu v družbi. So odlični gostitelji in uživajo v izbiranju pijač za druge. Vendar morajo paziti, da ohranjajo ravnovesje med zabavo in pretiravanjem. Če je družba nagnjena k popivanju, jih lahko to zavede. 

Hitri opis

Njihovo ravnovesje se lahko ob alkoholu hitro sprevrže v akrobacije na plesišču.

ŠKORPIJON

Strastni in intenzivni škorpijoni iščejo globlje alkoholne izkušnje. Radi preizkušajo kompleksne okuse in hitro se vpletejo v drzne alkoholne eksperimente. Morajo pa se zavedati svojih meja, sicer je konec zmernega uživanja alkohola.

Hitri opis

Škorpijoni in alkohol – kot režiserji na lastnem zabavnem setu.

STRELEC

Svobodni duh strelcev pomeni, da se radi odpravljajo na alkoholne dogodivščine. Radi preizkušajo eksotične alkoholne pijače in delijo svoje zgodbe. Vendar ne smejo pretiravati, saj jih avanturistična narava žene v čezmerno uživanje alkohola.

Hitri opis

Strelci in alkohol – vesoljska pustolovščina na lastnih ustnicah.

KOZOROG

Ambiciozni kozorogi cenijo disciplino in omejitve, tudi pri uživanju alkohola. Pogosto si dovolijo alkohol kot nagrado za svoje dosežke, vendar ostanejo zmerni, da ohranijo koncentracijo. Le ob redkih priložnostih bodo segli po kozarcu – takrat pa ne bodo ostali le pri enem.

Hitri opis

Pri popivanju so tako omejeni, da bi jim lahko rekli alkoholni racionalisti.

VODNAR

Inovativni vodnarji radi eksperimentirajo z nenavadnimi alkoholnimi mešanicami. So družabni, vendar imajo radi tudi svoj čas za premišljevanje. Ker so po naravi nagnjeni k tveganju, morajo paziti, da ne prestopijo meje – ne v količini popitega ne v kombinacijah.

Hitri opis

Alkoholno navdahnjeni so včasih tako v svojem svetu, da se zdijo kot iz druge galaksije.

RIBI

Sočutne ribe alkohol uporabljajo kot sredstvo za sprostitev in umik. Radi se prepustijo občutkom, vendar se morajo zavedati nevarnosti bega pred realnostjo. Čezmerno uživanje jih lahko popelje v težave, zato si morajo postaviti meje in se jih držati.

Hitri opis

Ribe in alkohol – kot potapljanje v ocean občutkov, a morajo paziti, da ne utonejo v svoji skodelici.