Sezona ovnov

Tradicionalni, razumni, pogumni in rojeni voditelji

Brittany Logan
20. 3. 2023, 13.12
Posodobljeno: 20. 3. 2023, 13.21
Deli članek:

Ah, pomlad – tako čudovit letni čas! Nič več snega ali mraza, rože cvetijo in poletje je pred vrati. Toda to še ni vse, kar prinaša ta čudovita sezona: pomlad je obdobje ovnov!

Dreamstime
Pustolovski oven želi vedeti, ali mu lahko sledite, zato ne pozabite biti odprti in prilagodljivi – kdo ve, na kakšno čarovnijo boste naleteli!

Ste vi ali nekdo, ki ga poznate, rojeni med 21. marcem in 20. aprilom, torej po horoskopu oven? Če je odgovor pritrdilen, nadaljujte z branjem, da boste bolje spoznali svoje ali njegove ključne osebnostne lastnosti.
Od štirih naravnih elementov, ki predstavljajo zodiakalne simbole (zrak, zemlja, ogenj in voda), je oven ognjeno znamenje, njegov astrološki simbol pa predstavlja ozvezdje Oven. Rojeni v znamenju ovna so znani kot energični, pustolovski, dinamični in impulzivni.
V astrologiji je vsakemu znamenju zodiaka dodeljena tudi ena od treh modalitet: kardinalna, fiksna ali spremenljiva. Modalnost znaka nam pomaga razumeti, kako se ljudje najbolje izražajo. Modalnost ovna je kardinalna. Ljudje, rojeni s kardinalno modalnostjo, pa so znani kot tradicionalni, razumni in rojeni voditelji.
Poleg neverjetnih vodstvenih sposobnosti imajo ovni še številne druge lastnosti.

POZITIVNE LASTNOSTI
Glede na zodiakalno znamenje, ki mu vlada Mars, bog vojne, ni presenetljivo, da so ovni znani kot pogumni in vztrajni. So pionirji – tisti, ki jih pokličete, naj pogumno gredo tja, kamor ni šel še nihče. Zaradi svoje neustrašnosti in poguma so idealni ljudje za preizkušanje novosti, prevzemanje velikih tveganj in oranje novih poti.
Ovnov element ognja je odgovoren za energično naravo, strast in ustvarjalnost. Biti prvi v zodiaku pomeni, da ljudje, rojeni v tem znamenju, niso vezani na skrbi glede preteklosti. Oven je poln optimizma in nebrzdanega upanja, zato je zelo velikodušen in željan pomagati tistim v stiski samo zato, da jim lahko nariše nasmeh na obraz.

NEGATIVNE LASTNOSTI
Ker so ovni vedno pripravljeni na boj, so lahko precej temperamentni. Medtem ko bi moralo kaj hitro izzveneti, ovni potrebujejo še nekaj časa, da se ohladijo in prenehajo z izpadi. Izogibajte se jih, dokler se ne umirijo, sicer lahko postanete tarča njihovega besa.
Energija in pogum, zaradi katerih je oven tako odličen vodja, sta lahko v kombinaciji s slepim optimizmom nevarna. Oven bo igral za zmago, vendar si morda ne bo vedno vzel časa za oceno tveganj in pretresov, s katerimi bi se lahko soočil.
Pogum, ki ovnu omogoči, da prevzame novo nalogo ali obvlada situacijo, lahko postane tudi lahkomiselnost, če ni pravilno usmerjen. Ker ovni ne razmišljajo o posledicah svojih dejanj, se pogosto počutijo preobremenjene in se učijo lekcij na težji način, ko stvari ne gredo po pričakovanjih.
Oven so znani tudi po tem, da so preveč tekmovalni in na vse gledajo, kot da gre za hud boj, »na smrt«. Zato bodite pripravljeni na jezo ovna, ki bo kakorkoli izgubil – pa naj gre za športno uvrstitev ali materialne stvari.

LASTNOSTI V ODNOSIH
Oven je morda muhasto znamenje, toda predstavniki so brez dvoma zabavni, energični in velikodušni ljudje, ki so lahko odlični prijatelji, partnerji in sodelavci.

Ljubezen
Ognjeni element je pri zaljubljenih ovnih udarna sila. Ne bojijo se skočiti najprej na glavo in niso sramežljivi pri izražanju čustev. Njihova neustrašnost pomeni, da so lahko zelo romantični in strastni, brez skrbi o posledicah. Če niste vajeni takšne drznosti, je biti v zvezi z ovnom lahko pravi šok!
Kljub temu je lahko zaljubljeni oven čudovit. Glede na njihov smisel za pustolovščine in pripravljenost na tveganje vam na zmenku nikoli ne bo dolgčas.

Družina in prijateljstvo
Ovni so zelo zvesti družini in prijateljem, čeprav se včasih morda zdi drugače. Je pa res, da je zaradi njihovih ognjevitih lastnosti včasih težko ohraniti stabilnost v odnosih.
V družinah so otroci ovni znani po tem, da so aktivni in samozavestni, kar pomeni, da so pogosto v sporu z vrstniki in izčrpavajo starše. Zato se morajo starši mladih ovnov že zgodaj naučiti, kako se učinkovito spopasti z otrokovimi izbruhi jeze in uporniško naravo.
Starši ovni so ljubeči, nesebični in predani svojim otrokom; lahko pa so tudi preveč zaščitniški in jih hitro kaznujejo.
Ko gre za prijateljstvo, je za ovna preprosto pridobiti veliko prijateljev, a jih ne obdrži, če se izkaže, da niso vredni spoštovanja. Prav tako imajo radi stalno stimulacijo in spontanost v svojih prijateljstvih, in če te potrebe niso izpolnjene, bodo šli naprej in začeli iskati nove ljudi, s katerimi bi se družili.

Posel
Na delovnem mestu so naravne vodstvene sposobnosti ovna lahko velika prednost. To so ljudje, ki se bodo novega projekta lotili z nalezljivim entuziazmom. Zaradi prirojene inteligence in hitrega razmišljanja so ljudje, ki jim lahko zaupate, da bodo kos vsem neuspehom na poti.
Ovni so odlični tudi za timsko dinamiko, saj so polni spontanosti in lahko preprečijo, da bi delavnik postal dolgočasen. Sramežljive sodelavce z lahkoto izvabijo iz lupine, saj se jim približajo z velikodušnostjo in pripravljenostjo pomagati.
Čeprav odkritim ovnom morda občasno manjka nekaj takta, bosta njihov optimizem in sposobnost, da popeljejo ekipo v nove višave, to več kot nadomestila.

NASVET ZA OVNA

Ker ste ovni temperamentni, je priporočljivo, da poznate načine, kako se pomiriti in nadzorovati svojo jezo. Meditacija in dihalne vaje sta možnosti, da pridobite nadzor nad svojim hitrim »samovžigom«.